Johan Borups Højskole
Back to All Events

Visuel Sommer 2 Sommerkursus


Udfold dit visuelle udtryk indenfor Collage, Foto eller Tegning - på dette kursus som henvender sig til alle uanset om du er nybegynder eller etableret kunstner. Du vælger dig ind på en af de tre linjer som du følger i denne intensive uge.

Du lever med i højskolens liv med Borups Højskoles kvalitetskøkken, morgensamlinger, højskolesang, foredrag – og København lige uden for vinduerne, i det skønne gamle palæ som højskolen bor i.

 

Tegning – spontanitet og fordybelse

Vi skal på dette kursus både fokusere på det intensive studie af proportioner og slippe stregen løs i spontane sanseøvelser. Målet er at opøve evnen til at se og sanse verden, og at blive bedre til at skildre denne verden med streg og papir.

Vi skal på motivjagt langs Frederiksholms Kanal og på nogle af byens spændende museer. Vi skal arbejde med: Stilleben, croquis, portræt, græske statuer, bådene på Frederiksholms Kanal, byens caféliv, selvportræt og meget mere.

Som tegner er det vigtigt at kunne give slip og turde følge sin intuition, men det er også vigtigt at kunne sætte ord på det, du selv og andre har lavet. Det er spændende og lærerigt at følge andres udvikling. Derfor vil vi i løbet af ugen lave billedgennemgange, hvor vi giver og modtager kritik fra hinanden, og bruger de store ressourcer vi i fællesskab har.

 

Foto

I arbejdet med foto er der lagt op til en vidunderlig rejse ind i fotografiets fantastiske verden.

Vi skal primært arbejde med fotografiet som fortælleværktøj og gå på opdagelse i den verden der ligger for vores fødder med os selv som omdrejningspunkt og drivkraft.

Opgaverne som bliver stillet i løbet af ugen vil dagligt blive evalueret og talt igennem i plenum, således kursisten har en klar vej gennem udfordringerne og ser målet. gennem forløbet byder på undervisningen på basal kamerateknik, billedudvælgelse, sammensætning af historier samt redigering i Photoshop. Vi slutter af med at lave en udstilling med fernisering og festmiddag og måske et lille glas i den københavnske sommeraften.

 

Collage

Nysgerrighed og proces er et nøgleord i dette ugekursus, hvor deltagerne under kyndig vejledning, hver især skal skabe et personligt kunstværk i collageform. Hjemme kan ideerne være mange og tiden trang, og netop derfor kan det være en gave at komme på dette kursus. Her er man pludselig i helt nye rammer, tid til fordybelse og med vejledning fra en erfaren billedkunstner. Det kræver ikke nogen forudsætninger at være med på holdet. 

Udover den daglige undervisning er der er indlagt foredrag, kultur arrangementer samt et par "hop i havnen" hvis vejret tillader det.

Spørgsmål om Visuel sommer kan rettes til kursusleder Bjørn Kirk eller til den enkelte underviser.

Tegning: 
Kursusleder Bjørn Kirk, 
billedkunstner og underviser på Borups Højskole
Hjemmeside: www.bjkirk.dk 
E-mail: bk@borups.dk 
Tlf. 2362 081

Foto: 
Lars Nybøll
Fotograf og underviser på Borups Højskole
Hjemmeside: www.nyboell.dk 
E-mail: lars@nyboell.dk
4043 3693

Collage: 
Anika Lori
Billedkunstner, blogger og underviser på Borups Højskole
Hjemmeside: http://cargocollective.com/anikalori

Tilmeld dig her: http://www.borups.dk/tilmelding-sommer

Er du medlem af Politiken Plus, kan du tilmelde dig med rabat: https://politikenbillet.dk/events/20332-Visuel_sommer_Collage_foto_tegning_-_Sommerkursus_paa_Borups_Hoejskole/

Earlier Event: July 4
Jazzzzz! - Sommerkursus
Later Event: August 1
Sport i Byen - Sommerkursus