Johan Borups Højskole
Back to All Events

Proust salon

Salon i Det danske Proustselskab

PROGRAM: 

  • Foredrag "Proust og nadveren"
    ved ph.d. og lektor i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet, Lilian Munk Rösing.

Proust har selv sammenlignet sit værk med en katedral. Med afsæt i den franske psykoanalytiker og litterat Julia Kristeva kan man videreføre metaforen og hævde at værket er en katedral hvor læseren går ind og modtager nadveren, forstået som det tegn hvori det betegnede kommer sanseligt til stede. Kristeva støtter sig til det katolske begreb om “transsubstantiation”, altså forestillingen om at brød og vin rent faktisk forvandles til Jesu kød og blod, ligesom Prousts ord og metaforer stræber efter ikke bare at henvise til en sanseoplevelse, men at gøre den nærværende i teksten. Måske er madeleinekagen en hostie?

  • Skuespiller Baard Owe læser fra "På sporet af den tabte tid"  


    Entrè: kr. 50,-.
    Gratis for elever på Borups Højskole og medlemmer af Proust-selskabet.