Johan Borups Højskole
Back to All Events

Mærk Livet - Sommerkursus UDSOLGT (venteliste)


Et livsbekræftende kursus for alle. Inspiration, afslapning, højskolesang, foredrag, udflugter, dejlig mad – og måske en svømmetur i havnens rene vand! Skolens egne musikere og lærere, Lone Selmer og Nikolaj Davidsen, leder dette traditionsrige kursus, som det gælder om at melde sig til i tide!

Her følger en liste over nogle af foredragene du kan opleve til sommer:

Povl Dissing: Mit Liv som Povl
I år har vi lokket Poul Dissing til at fortælle om sit liv. Povl Dissing er med sin hæse, bluesinspirerede sang og sit finurlige foredrag en af dansk musiklivs mest særegne troubadurer. Vi glæder os til at høre om hele rejsen og mon ikke også der bliver plads til at vi hører et par numre?

Morten Sabroe: LÆR AT ELSKE – OG TILGIVE – DINE FORÆLDRE.
Vi har dem allesammen, og vi har alle vores konflikter dem. Forældrene kan ingen komme uden om, men du kan lære at komme udenom de traume, knuder, sår og svigt de har sat i dig, så du ikke lever hele dit liv med at gentage dem overfor de mennesker du møder. Frigør dig selv og frigør de mennesker du møder. Ud fra sine to selvbiografiske bøger ‘Du som er i himlen’  og ‘Fader vor’ fortæller Morten Sabroe om hvordan du kan gøre dig selv fri, så du kan blive dig selv.

Georg Metz: En sangtime.
Georg Metz besøgte Mærk Livet forrige år og det var en eventyrlig underholdende eftermiddag. Så vi er glade for at han er på programmet igen I år. Vi har inviteret Georg Metz til at vælge et antal sange fra højskolesangbogen som han introducerer og vi synger. Glæd jer!

Erik Clausen: Akademisk foredrag med humoristiske bivirkninger
Erik Clausen har i sinde at give folk en god og glad eftermiddag .... og meget gerne med lidt indhold. Han vil optræde med at fortælle om nogle af de oplevelser han har haft i kunstens verden og ligeledes om nogle af de principper, som kunstnere, gøglere og landsbyidioter kommunikerer med. Som han selv siger: - Det er altid antiautoritært og uden for magtens centrum. Sådan var det også med Klodshans. Han havde heller ikke noget, kunne ikke noget og fik dog prinsessen!
Det er Clausen på slap line. Det er Clausen, når han er værst!

Connie Hedegaard: Er Danmark et klima-foregangsland?
Danmarks mest kendte klimastemme Connie Hedegaard, har fingeren på verdens klimapuls. Som forhenværende EU-kommissær og minister i Danmark har hun været helt tæt på den proces som netop er mundet ud I en historisk klimaaftale I Paris. Og det skal blive spændende at høre hendes vurdering af om denne aftale er tilstrækkelig.

Havnerundfart: En tur rundt I Københavns kanaler.
Det er meget muligt at du har prøvet en havnerundfartstur et par gange før, men det skal nu ikke afholde os fra at tilbyde dig en tur til! For København er helt utroligt smuk set fra havet. Vi bestiller godt vejr den dag og nyder hvert sekund!

Channe Nussbaum Kvartet: Klezmerkoncert
Channe Nussbaum Kvartet spiller en blanding af dansk vise/pop tradition blandt med jødisk Klezmermusik. Hun spiller sjældent en koncert som ikke inkluderer en kædedans, så det kan vi glæde os til! 
Med sig har hun Bjarke Kolerus: Klarinet, Jakob Holm: Guitar og Nikolaj Davidsen: Bas.

Kim Menzer: Gymnastiktimen.
Det var med nogen skepsis at kursisterne på sidste års ”Mærk Livet”-kursus mødte op til Kim Menzers foredrag: ”Hvad var nu det for noget med at de skulle ud og lave gymnastik?”
Men efter et par timer i Kim`s selskab var stemningsbarometeret oppe på ”Begejstret og euforisk”. Vi garanterer at ALLE kan være med og få noget ud af Kim´s gymnastik-show, hvor vægten er lagt på det musiske udtryk og kropsbevidsthed. Det er så godt for krop og sjæl!  
Med baggrund i en otteårig uddannelse hos Astrid Gøssel, pioneren indenfor dansk rytmisk gymnastik, har Kim Menzer en lang erfaring med undervisning i motion / gymnastik / musik / personlig træning.

Mette Horn
Mette Horn er vel bedst kendt som “Damen med de blå tænder” og der findes vel ikke den teenager I Danmark som ikke krummer tæer over Max Pinlig´s topirriterende mor. Mette vil fortælle hvor hun kommer fra og hvor hun er på vej hen.

 

Tilmeld dig her: http://www.borups.dk/tilmelding-sommer

Er du medlem af Politiken Plus, kan du tilmelde dig med rabat: https://politikenbillet.dk/events/20325-Maerk_livet_-_Sommerkursus_paa_Borups_Hoejskole/

Earlier Event: June 16
Politiken Live - Fremtidens skole nu
Later Event: July 4
Jazzzzz! - Sommerkursus