Johan Borups Højskole
Back to All Events

Litteratur - Sommerkursus


Du kommer til at binde an med at finde et sprog for det du har på hjerte – om du nu vil skrive poesi eller prosa – i kort eller længere form.

Kurset er for alle, der gerne vil skrive. Føler du at noget presser sig på, eller har du brug for at blive bedre til at udtrykke dig skriftligt?

På kurset møder du andre i alle aldre med trangen til at skrive. I kommer til at læse hinandens tekster – og til at føre en samtale om sprog, stil, komposition, betydninger i og virkninger af jeres litterære forsøg.

I vil blive kastet ud i at skrive via stikord og mange forskellige skriveøvelser. Der kan være opgaver, som skal løses af alle på kort eller længere tid. Og du kan arbejde videre med dine tekster og opleve, hvor de fører dig hen. Du kan også medbringe egne ting, som du er i færd med at skrive på og på kurset få læsere og kvalificeret respons. Kort sagt vil vi gerne skabe et eksperimenterende rum, hvor du støttes i at følge dine idéer, indfald og fornemmelser i et forum, hvor man kan inspirere hinanden.

Vi er to lærere, som vil vejlede jer undervejs. Forfatteren Mette Kappel, som debuterede med digtsamlingen RUM i 1983 og siden har udgivet digtsamlinger, fortællinger, dramatik og en hel stribe børne- og ungdomsbøger. Hun har også i en årrække haft sit eget skrivekursus mkskriv og har stor undervisningserfaring. Og forfatteren Pernille Tønnesen, der debuterede i 1974 med romanen VINETA – BYEN FRA HAVET og har skrevet romaner og digte. Til daglig underviser hun i kreativ skrivning på Borups Højskole.

Vi glæder os til at gå på opdagelse i ordenes magi sammen med jer.

Vi får også spændende besøg og har arrangementer i løbet af ugen:

 

FÆLLESARRANGMENTER og KONCERT
 

Klaus Bo                                                                     

Fotografen Klaus Bo viser sine fotos (mere info følger)                 Tirsdag kl. 19:00
 

Lone Selmer   

Caféaften                                                                                               Onsdag kl. 19:00

Onsdag aften holder skolens musiklærer en caféaften. Her vil der være mulighed kursisterne for at optræde med sang og digte og Lone giver også selv et nummer eller flere.
 

Jan Sonnergård

Foredrag                                                                                                  Fredag kl. 13:30
Om forfatter arbejde og hans nyeste roman FRYSENDE VÅDE VEJBANER
Forfatteren JAN SONNERGAARD er født i 1963. Han brød igennem med et stort brag i 1997 med novellesamlingen RADIATOR, der er første bind i en trilogi om mennesker i forskellige samfundsklasser i halvfemsernes Danmark. Siden har han skrevet mange andre fortællinger og debuterede som romanforfatter i 2009 med romanen OM ATOMKRIGENS BETYDNING FOR VILHELM FUNKS UNGDOM.
 

Udstilling

Afslutningsudstilling                                                              Lørdag Kl. 15.00 til 17.00
Lørdag eftermiddag holder Collage, Tegning, Foto og Skriveværksted en fælles afslutningsudstilling, hvor vi viser, hvad vi har arbejdet med i løbet af ugen. Kursisterne opfordres til at invitere familie, venner og bekendte.
 

Al Agami

MULTIETNOLEKT - De Uhørtes Stemme                                   Søndag 11:00 – 12:00 Al Agami er 44 år, statsløs politisk flygtning, født i Uganda, opvokset i Egedalsvænge. Som digtende rapper,  autodidakt skuespiller, 'spoken word performer' og hiphop-aktivist,  har han brugt ord og rytmer til at forvandle usikkerhed til selvtillid. Afmagt til handlekraft. Fordomme til nysgerrighed. Modgang til medvind.

Foredraget tager udgangspunkt i hans erfaringer og udfordringer med at afkode Danmark, og de værdier, der sættes højere end det musiske menneske. En time med en mand, der improviserer for at overleve og lever for at lære.

"Modstand skaber kunst, og derfor er jeg kunstner" - Al Agami

 

Tilmeld dig her: http://www.borups.dk/tilmelding-sommer

Er du medlem af Politiken Plus, kan du tilmelde dig med rabat: https://politikenbillet.dk/events/20331-Litteratur_skriv_og_laes_-_Sommerkursus_paa_Borups_Hoejskole/

Earlier Event: July 4
Jazzzzz! - Sommerkursus
Later Event: August 1
Sport i Byen - Sommerkursus