Johan Borups Højskole
Back to All Events

Sport i Byen - Sommerkursus


En uge med kropslig opdagelse for alle (fra 10 år) i Københavns uendelige muligheder for sport. Du vil blive udfordret fysisk og psykisk i de mange sportsaktiviteter kurset tilbyder. Borups Højskole ligger i hjertet af København, derfor har vi muligheden for at bruge byens rum til at danne rammen for et aktivt sommerkursus.

Kurset er inddelt i tre ugefag, ’Parkour & Bevægelse’, ’Kajak’ og ’Dans & Yoga’.  Du vælger et af fagene som du følger gennemgående hele ugen og ender ud med at blive særdeles dygtig til.

Undervejs i løbet af ugen vil der være valgfag, som du løbende melder dig på, for at prøve kræfter med anden sport. Valgfagene spænder bredt, du kan blandt andet vælge: løb og løbeteknik, crossfit og TRXtræning, klatring og smidighed, pilates og yoga, streetbold.

Derudover vil der være fællesfag, oplæg, workshops og filmvisning. Ugen slutter af med performances fra hovedfagene - så som fremvisning af disciplinen, video eller andet, her kan du invitere din familie og venner med ind at se hvad du har lavet i løbet af ugen. Du lever med i højskolens liv med Borups Højskoles kvalitetskøkken, morgensamlinger, højskolesang, koncert – og København lige uden for vinduerne, i det skønne gamle palæ som højskolen bor i.

Dette kursus er for alle der har lyst til en aktiv uge med sved på panden, så tag din søster, onkel, datter, nabo eller bedste ven under armen og vær med til en sjov og udfordrende uge med Sport i Byen i hjertet af København!

OM UGEFAGENE: 

PARKOUR & BEVÆGELSE
Prøv kræfter med den urbane disciplin ’Parkour’. Parkour er en fysisk disciplin, som foregår i byrummet. Ved at tilpasse sine bevægelser til miljøet man befinder sig i, passerer man i et flow enhver forhindring, der måtte ligge på ens vej, må det være bygninger, gelændere eller vægge. Parkour som aktivitet rykker ved forståelsen af, hvad bevægelsesaktiviteter egentlig er, og vidner om nye tendenser i kropskulturen. Parkour startede som en subkultur, der udviklede sig i de franske forstæder, men har siden spredt sig ud i hele verden.

KAJAK
Tag EPP 2 kursus i Københavns smukke kanalerne og nyd byens arkitektur og summen fra vandsiden. Få fortrolighed med kajakken, udstyret og vandet - lær kajakfærdigheder, find dit balancepunkt og øv en grønlændervending, eller finpuds dine teknikker. 

DANS OG YOGA
Kom med ind i dansens og yogaens verden.

Dans: vi danser begynder hip hop og oldschool “discodans” (Saturday night fever og Grease)

Du lærer en danse koreografi, og der vil også være gruppearbejde. Alle kan være med, også dem som aldrig har taget en dansetime før. Det vigtigste er, at du har lyst til at danse og afprøve noget nyt.

Yoga: for alle niveauer, du kan altså deltage på holdet uanset om du har erfaring med yoga eller ej. Vi gennemgår forskellige asanas-yoga øvelser i et roligt tempo, leger med akro-yoga øvelser, hvor I skal arbejde sammen i par, desuden vil yogaen også finde inspiration fra Tai Chi, hvor vi skal arbejde med slowmotion bevægelser. Arbejde med vejrtrækningsøvelser, meditation og afspænding vil være gennemgående for yogaundervisningen.

TILMELD dig nedenfor – og skriv i 'bemærkninger' hvilket af de 3 ugefag du ønsker at tilmelde dig ("Parkour & Bevægelse", "Kajak" eller "Dans & Yoga")

børn og unge under 18 år skal ledsages af en voksen

 

Tilmeld dig her: http://www.borups.dk/tilmelding-sommer

Er du medlem af Politiken Plus, kan du tilmelde dig med rabat: https://politikenbillet.dk/events/20334-Sport_i_byen_-_Sommerkursus_paa_Borups_Hoejskole/