Johan Borups Højskole
Back to All Events

Visuel Sommer 1 Sommerkursus


Få inspiration og nye vinkler til dit arbejde med en af de tre udtryksformer: Maleri, Illustration eller Grafisk Design - hvad enten du er godt i gang eller aldrig har arbejdet med disse udtryk før. 

Du vælger dig ind på en af de tre linjer som du følger i denne intensive uge.

Du lever med i højskolens liv med Borups Højskoles kvalitetskøkken, morgensamlinger, højskolesang, foredrag – og København lige uden for vinduerne, i det skønne gamle palæ som højskolen bor i.

 

Maleri – i farvernes verden

Kurset er bygget op omkring en række opgaver, der indledningsvist tager udgangspunkt i at give nogle nye maleriske redskaber for sidst i kurset at fokusere på individuelle ønsker og behov. Vi skal se farver, blande farver og lære hvorledes, de kan bruges til at skabe dybde på en ellers todimensionel flade.

I den sidste del af kurset er hovedvægten lagt på at udvikle egne idéer. Hvad er dine motiver, og hvordan får du dem frem? Vi sætter desuden gennem oplæg og opgaver fokus på centrale begreber i det 20. århundredes maleri så som abstraktion, nonfiguration, og billedfladens todimensionalitet. Noget at det mest givende inden for det at male er at følge andres proces, derfor er gennemgange, hvor vi giver hinanden feedback, en væsentlig del af undervisningen.

Vi tager desuden på museum for at lure de store mestre kunsten af og for at blive bedre til at se og tale om maleri.

 

Illustrationens finurlige univers

Jane Stub Kirchhoff og Betina Helles fra Bob Noon tager dig på en rundrejse i illustrationens finurlige univers, hvor vi igennem eksperimenterende øvelser vil arbejde med forskellige udtryk, materialer og virkemidler. Vi arbejder analogt i 2D og 3D og alle kan være med. Det bliver en uge med sjove opgaver og masser af inspiration til videre brug.

 

Grafisk Design

Dette ugekursus henvender sig til alle som har lyst til at arbejde og lege kreativt med det grafiske medie – både kunstnerisk og kommercielt. Vi skal have det sjovt og hyggeligt sammen i løbet af ugen. Du vil komme til at arbejde med dit individuelle grafiske udtryk og visuelle sprog. Ugen vil være en god blanding af inspiration, tekniske øvelser og opgaver. 

I kommer til at arbejde i Indesign og Illustrator, og det er ikke nogen forudsætning at du kan programmerne, men lidt kendskab er også en fordel.

Kurset ledes af Grafisk designer og kunstner Jesper Sønderaas - se mere på www.yespr.dk

Evt. spørgsmål besvares på yespr@yespr.dk

Tilmeld dig her: http://www.borups.dk/tilmelding-sommer

Er du medlem af Politiken Plus, kan du tilmelde dig med rabat: https://politikenbillet.dk/events/20330-Visuel_sommer_Maleri_Illustration_Grafisk_Design_-_Sommerkursus_paa_Borups_Hoejskole/