Johan Borups Højskole
Back to All Events

ORD I NORD - Litteraturfestival

Nye og etablerede nordiske stemmer mødes i København, når Borups Højskole og Atlas Magasin inviterer til en aften med nordisk litteratur i højskolens smukke rammer ved Frederiksholms Kanal.

Kom og mød den islandske forfatter Einar Már Guðmundsson (IS), som bl.a. vil fortælle om sin nyeste bog, den historiske roman Hundedage. Vi får også besøg af digter og kritiker Athena Farrokhzad (SE) som vil fortælle om sin nye digtsamling, Trado. Og du kan opleve den svenske forfatter og debattør Karolina Ramqvist (SE) i samtale med Mette Moestrup (DK) om feminisme og litteratur i Skandinavien.

Inden du går videre ud i natten, giver den hypede sangsmed og ordkunstner Bisse (DK) koncert.

Der bliver mulighed for at købe lækker mad fra den københavnske food truck El Jefe.dk og der bliver BAR med rimelige priser.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

PROGRAM

Kl. 16.00: Karolina Ramqvist (SE) og Mette Moestrup (DK) i samtale.

Moderator: Elisabeth Skou Pedersen, litteraturredaktør ved ATLAS Magasin

Kl 17.15: Athena Farrokhzad (SE).

Interviewer: Kamilla Löfström, kritiker på Information.

Kl. 18:00 Aftensmadspause – besøg fra foodtrucken El Jefe

Kl. 19:00: Einar Már Gudmundsson (IS).

Interviewer: Bjørn Bredal, skribent ved Politiken og forstander på Borups Højskole.

Kl. 20.30: Koncert med Bisse (DK)

LINE-UP:

EINAR MÁR GUDMUNDSSON (IS), forfatter til både romaner og digte, er en af Islands største nulevende litterære stemmer. I 2012 modtog han Det Svenske Akademis Nordiske Pris – også kendt som den lille Nobel-pris. Sidste år udkom den historiske roman HUNDEDAGE på dansk.

ATHENA FARROKHZAD (SE) er digter og kritiker. Debuten VITSVIT udkom på dansk i 2014 til store anmelderroser. I det nyudgivne værk TRADO (2016) undersøger Farrokhzad i fællesskab med den rumænske digter Svetlana Cârstean spørgsmål om oversættelse og forræderi.

KAROLINA RAMQVIST (SE) er kendt i Sverige som både forfatter, journalist og feministisk debattør. På dansk udkom tidligere i år DEN HVIDE BY, som Ramqvist modtog P.O. Enqvists Pris for.

METTE MOESTRUP (DK) er en af de mest politisk markante stemmer i sin litterære generation. Hun er en aktiv del af det tværnordiske litteraturmiljø og er tilknyttet underviser bl.a. på forfatteruddannelsen Litterär Gestaltning i Göteborg og Skrivekunstakademiet i Bergen. Senest er udkommet digtsamlingen DØ, LØGN, DØ (2012) og fællesværket FRIT FLET (2014) med Naja Marie Aidt og Line Knutzon.

BISSE (DK), AKA Thorbjørn Radisch, er en af de mest spændende nye sangskrivere på den danske musikscene. Hans musik og tekstunivers trækker tråde til både skjalde som C.V. Jørgensen og en endnu mere vild og fabulerende spoken word-tradition. Hvis du ikke kender ham endnu, så er det på tide!

Billetpris: DKK 70,- 

Billetter købes HER

Earlier Event: August 28
Proust salon