Johan Borups Højskole
Back to All Events

Filmvisning: Flotel Europa

Johan Borups Højskole og Immigrant Art præsenterer i marts måned en række dokumentarfilm om flugt lavet af flygtninge fra Afghanistan, Balkan og Palæstina. Ved visningerne i skolens biograf vil instruktørerne være tilstede til efterfølgende Q&A.

I 1992 ankom en bølge af flygtninge fra krigen i Bosnien-Herzegovina til Danmark. Her blev de indkvarteret på ”Flotel Europa”, et gigantisk skib, som skulle tjene som midlertidigt asylcenter i Københavns kanal. Iblandt dem var en 12-årig dreng, Vladimir, filmens instruktør, som flygtede med sin mor og storebror. Tyve år senere tager Vladimir os på en rejse tilbage til tiden på Flotel Europa. En stor del af filmen er lavet af personlige VHS-film, der oprindeligt blev optaget af skibets beboere.

Vladimir Tomic er født 1980 i Sarajevo og kom til Danmark som dreng. I 2009 blev han uddannet fra Det Danske Kunstakademi. Hans film ligger inden for feltet af kunst- og eksperimenterende dokumentarfilm og fokuserer ofte på samfundsforandringers menneskelige konsekvenser.

Instruktøren vil være til stede ved visningen.

Læs mere om Immigrant Art her: http://www.immigrant-art.com/

Der er gratis adgang, men begrænsede pladser - så skynd dig at tilmelde dig, hvis du vil være sikret en plads. LINK: https://www.facebook.com/events/1863995070542618/

Later Event: March 19
DR Brunchkoncert