Johan Borups Højskole
Back to All Events

Filmvisning: End of the Earth + I am Mahdi

Johan Borups Højskole og Immigrant Art præsenterer i marts måned en række dokumentarfilm om flugt lavet af flygtninge fra Afghanistan, Balkan og Palæstina. Ved visningerne i skolens biograf vil instruktørerne være tilstede til efterfølgende Q&A.

"End of the Earth" er instruktøren Malek Shafis personlige historie om hans flugt fra Iran til Holland i kølvandet på 11. september 2001. Filmen viser de fysiske og mentale udfordringer, der opstår undervejs og i mødet med Europa, og hovedpersonens beslutning om at vende tilbage til Afghanistan efter Talibans fald.

Malek Shafi’i er født i Kabul, men har levet mange år i eksil, bl.a. i Iran. Efter tyve år i eksil vendte han tilbage til Afghanistan i 2010, hvor han bl.a. grundlagde Afghanistan Human Rights Film Festival. Han bor i dag i København.

I "I am Mahdi" følger vi en ung, afghansk mand, der opholder sig som illegal flygtning i København. Filmens instruktør, Habib Mohseni, kom til Danmark som flygtning fra Afghanistan i 2011. ”I am Mahdi” er hans første dokumentarfilm, som han har lavet på Johan Borups Højskole.

Begge instruktører vil være til stede ved visningen.
Læs mere om Immigrant Art her: http://www.immigrant-art.com/

Der er gratis adgang, men begrænsede pladser - så skynd dig at tilmelde dig, hvis du vil være sikret en plads. Link: https://www.facebook.com/events/212557655886151/

Earlier Event: February 26
Oplæsning: Vækst & psyke
Later Event: March 16
Filmvisning: Flotel Europa