Johan Borups Højskole
Back to All Events

Sommerkursus: Litteratur 'skriv & læs'


LITTERATUR – SKRIV OG LÆS! 10.JULI-16.JULI

Oplev en intensiv uge i et miljø, hvor vi skriver, læser og diskuterer tekster. Du kan skrive i de genrer du vil - du støttes i at finde din egen måde at skrive på. Du øver dig i at formulere dig omkring det der skrives i debat med de andre deltagere. Du møder danske forfattere, som fortæller om deres arbejde. Og du kan nyde den dejlige mad, det skønne gamle palæ, højskolen bor i – og København lige udenfor.

Du kommer til at binde an med at finde et sprog for det du har på hjerte – om du nu vil skrive poesi eller prosa – i kort eller længere form.

Kurset er for alle, der gerne vil skrive. Føler du at noget presser sig på, eller har du brug for at blive bedre til at udtrykke dig skriftligt?

På kurset møder du andre i alle aldre med trangen til at skrive. I kommer til at læse hinandens tekster – og til at føre en samtale om sprog, stil, komposition, betydninger i og virkninger af jeres litterære forsøg.

I vil blive kastet ud i at skrive via stikord og mange forskellige skriveøvelser. Der kan være opgaver, som skal løses af alle på kort eller længere tid. Og du kan arbejde videre med dine tekster og opleve, hvor de fører dig hen. Du kan også medbringe egne ting, som du er i færd med at skrive på og på kurset få læsere og kvalificeret respons. Kort sagt vil vi gerne skabe et eksperimenterende rum, hvor du støttes i at følge dine idéer, indfald og fornemmelser i et forum, hvor man kan inspirere hinanden.

Du lever med i højskolens liv med kvalitetskøkken, morgensamlinger, højskolesang, foredrag – og København ligger lige uden for vinduerne i det skønne gamle palæ, som højskolen bor i.

UNDERVISERE

Vi er to lærere, som vil vejlede jer undervejs. Forfatteren Mette Kappel, som debuterede med digtsamlingen RUM i 1983 og siden har udgivet digtsamlinger, fortællinger, dramatik og en hel stribe børne- og ungdomsbøger. Hun har også i en årrække haft sit eget skrivekursus mkskriv og har stor undervisningserfaring. Og forfatteren Pernille Tønnesen, der debuterede i 1974 med romanen VINETA – BYEN FRA HAVET og har skrevet romaner og digte. Til daglig underviser hun i kreativ skrivning på Borups Højskole. Vi glæder os til at gå på opdagelse i ordenes magi sammen med jer.


PRIS OG TILMELDING

Ugekursus: 3.700 kr.
Studerende og tidligere elever (på lange kurser): 3.200 kr.
(Studerende skal fremsende kopi af studiekort)

TILMELD DIG HER
 

YDERLIGERE PRAKTISK INFO

findes HER

Earlier Event: July 10
SOMMERKURSUS: Jazzzzz!