Johan Borups Højskole

Hvem er vi?

Johan Borups Højskoles stab består af en gruppe super professionelle fagspecialister og dybt engagerede personligheder.

Lærerne har udover deres arbejde på højskolen en aktiv karriere indenfor billedkunst, skuespil, dans, musik, design, journalistik, fotografi, film og kommunikation.

Det praktiske hold er alle erfarne på deres specielle områder - og vores køkken er verdens bedste!

I vores bestyrelse har vi en gruppe mennesker med stort engagement og grundig indsigt i det at drive højskole.


LEDELSE:

 Bjørn Bredal  Forstander  Journalist, forfatter og tidligere redaktør på Gyldendal, Weekendavisen og Politiken, hvor han stadig er fast skribent. Cand.mag. i fransk og musik med videreuddannelse i Paris (politisk videnskab) og Oxford (journalistik). Underviser i journalistik, litteratur og ’Dig, Mig, Verden og...’. Email: bb@borups.dk  

Bjørn Bredal

Forstander

Journalist, forfatter og tidligere redaktør på Gyldendal, Weekendavisen og Politiken, hvor han stadig er fast skribent. Cand.mag. i fransk og musik med videreuddannelse i Paris (politisk videnskab) og Oxford (journalistik). Underviser i journalistik, litteratur og ’Dig, Mig, Verden og...’.

Email: bb@borups.dk

 

PERSONALE: 

 Nikolaj Davidsen  Viceforstander  Konservatorieuddannet bassist, arrangør og teatermusiker. Har spillet i et utal af bands fra postpunkrockbandet The Poets til soulrock med Bobo Moreno. Underviser i sammenspil og sangskrivning. E-mail: nikolaj@borups.dk

Nikolaj Davidsen

Viceforstander

Konservatorieuddannet bassist, arrangør og teatermusiker. Har spillet i et utal af bands fra postpunkrockbandet The Poets til soulrock med Bobo Moreno. Underviser i sammenspil og sangskrivning.

E-mail: nikolaj@borups.dk

 Signe Waldorff Bonde  Forretningsfører  Hun har baggrund både som professionel moderne danser og koreograf og som økonomi- og regnskabskyndig med uddannelse fra CBS. Signe var inden Johan Borups Højskole, økonomi- og administrationschef i Københavns Madhus.

Signe Waldorff Bonde

Forretningsfører

Hun har baggrund både som professionel moderne danser og koreograf og som økonomi- og regnskabskyndig med uddannelse fra CBS. Signe var inden Johan Borups Højskole, økonomi- og administrationschef i Københavns Madhus.

 Jakob Munksgaard  Pedel & IT  Uddannet bygningssnedker og pædagog.  Jakob har bl.a. arbejdet som pædagog, projektmedarbejder, taxichauffør, undervisning i computer/IT i 10 år, bijob som vicevært i 24 år, teknisk serviceleder på en folkeskole. Jakob har desuden startet og drevet en pædagogisk internet portal i 16 år. Anbefaler Dyrehaven nord for København. Tagtoget til Klampenborg station, løb, gå eller cykle til Eremitageslottet og forsæt evt. langs Mølleåen til Lyngby. Man kan også tage på Bakken som er et tivoli med gratis adgang. Når køkkenet er lukket kan man spise en shawarma på Shawarma no. 1 på strøget.

Jakob Munksgaard

Pedel & IT

Uddannet bygningssnedker og pædagog.  Jakob har bl.a. arbejdet som pædagog, projektmedarbejder, taxichauffør, undervisning i computer/IT i 10 år, bijob som vicevært i 24 år, teknisk serviceleder på en folkeskole. Jakob har desuden startet og drevet en pædagogisk internet portal i 16 år.

Anbefaler Dyrehaven nord for København. Tagtoget til Klampenborg station, løb, gå eller cykle til Eremitageslottet og forsæt evt. langs Mølleåen til Lyngby. Man kan også tage på Bakken som er et tivoli med gratis adgang. Når køkkenet er lukket kan man spise en shawarma på Shawarma no. 1 på strøget.


Lærere:

 Frank Piasecki Poulsen  
 
 96 
    
 Normal 
 0 
 
 
 21 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 DA 
 X-NONE 
 X-NONE 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Tabel - Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin:0cm;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:12.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;
	mso-fareast-language:EN-US;}   Dokumentarfilm  Frank har arbejdet som dokumentarfilminstruktør i 20 år og har sideløbende haft jobs som tv-tilrettelægger, manuskriptforfatter og tv-vært. Desuden er Frank en ivrig samfundsdebattør, moderator og underviser. Frank er vokset op på Sydsjælland og efter gymnasiet flyttede han til København og blev husbesætter og senere en del af den aktivistdrevne tv-station TV-stop. I 1997 kom han ind på Den Danske Filmskole, hvor han i øvrigt kun søgte om optagelse fordi han havde lovet sin mor det. Hun mente han skulle have en uddannelse. Frank har, ud over en del tv-programmer og serier som Frank ser Rødt og Frank går efter Magten, lavet en række dokumentarfilm der har vundet international anerkendelse. Mest kendte er Blood in the Mobile og Guerrilla Girl.  Frank har rejst og arbejdet i udviklingslande over hele verden, primært Afrika. Hans film kredser ofte om emner som ungdom, politik, bæredygtighed og væbnet konflikt.  I 2011 var Frank medstifter af organisationen Doctivist, et kollektiv af filmfolk, der underviser aktivister fra udviklingslande i "historiefortælling som samfundsforandrende værktøj. Frank leder og underviser på dokumentarfilm linjen, og er desuden redaktør på CPH:DOXs Everyday, som er linjens samarbejdspartner.  Yndlingsinstruktører: Wim Wenders, Nick Broomfield, Werner Herzog og Jon Bang Carlsen. Anbefaler i øvrigt: Tv-serien The Wire, at skralde, sanke mad på Vestamager, gåtur på Kastellet, øldrikning i solskin i Folkets Park, Chet Baker og Die Antwoord. Frank bor på Nørrebro hvor han stadig bruger tid som aktivist blandt andet i Folkets Hus. Han har to døtre på 12 og 19. I sin fritid elsker han at ride på heste, lave mad og har en voksende passion for biodynamiske vine.

Frank Piasecki Poulsen

Dokumentarfilm

Frank har arbejdet som dokumentarfilminstruktør i 20 år og har sideløbende haft jobs som tv-tilrettelægger, manuskriptforfatter og tv-vært. Desuden er Frank en ivrig samfundsdebattør, moderator og underviser.

Frank er vokset op på Sydsjælland og efter gymnasiet flyttede han til København og blev husbesætter og senere en del af den aktivistdrevne tv-station TV-stop. I 1997 kom han ind på Den Danske Filmskole, hvor han i øvrigt kun søgte om optagelse fordi han havde lovet sin mor det. Hun mente han skulle have en uddannelse.

Frank har, ud over en del tv-programmer og serier som Frank ser Rødt og Frank går efter Magten, lavet en række dokumentarfilm der har vundet international anerkendelse. Mest kendte er Blood in the Mobile og Guerrilla Girl. 

Frank har rejst og arbejdet i udviklingslande over hele verden, primært Afrika. Hans film kredser ofte om emner som ungdom, politik, bæredygtighed og væbnet konflikt. 

I 2011 var Frank medstifter af organisationen Doctivist, et kollektiv af filmfolk, der underviser aktivister fra udviklingslande i "historiefortælling som samfundsforandrende værktøj. Frank leder og underviser på dokumentarfilm linjen, og er desuden redaktør på CPH:DOXs Everyday, som er linjens samarbejdspartner. 

Yndlingsinstruktører: Wim Wenders, Nick Broomfield, Werner Herzog og Jon Bang Carlsen.

Anbefaler i øvrigt: Tv-serien The Wire, at skralde, sanke mad på Vestamager, gåtur på Kastellet, øldrikning i solskin i Folkets Park, Chet Baker og Die Antwoord.

Frank bor på Nørrebro hvor han stadig bruger tid som aktivist blandt andet i Folkets Hus. Han har to døtre på 12 og 19. I sin fritid elsker han at ride på heste, lave mad og har en voksende passion for biodynamiske vine.

 Piet Gitz-Johansen  Teater & Scenekunst  Skuespiller, iscenesætter og underviser. Er uddannet fra NTA -Norwegian Theatre Academy Er medstifter og udøver i kompagniet Talking Timber. Er opvokset i Pisserenden og bor der stadig – gik på Bernadotteskolen og stod her første gang på scenen med en for lille cowboyhat som 6-årig. Siden har teateret været et grundlæggende omdrejningspunkt. I sit arbejde med både forestillinger og undervisning er Piet optaget af det undersøgende –- det abstrakte og et udtryk der tilstræber en hybrid mellem det stærkt visuelle og teateret som form -  af nærvær, humor og absurditeter – og at sætte en ramme omkring hverdagens poesi. Han medvirker i produktioner for grupper som: The Mob, Two-Women-Machine-Show, Koreograf kollektivet E.K.K.O, Teater Graense-Loes, Kristján Ingimarsson Company etc Er optaget af kunstnere som: Robert Wilson, Sigurdur Gudmundsson, Pina Bausch, John Cage, Mathew Barney, Hotel Pro Forma, Tehching Hsieh,  Yoko Ono, Samuel Beckett, Nature Theatre of Oklahoma, The Wooster Group, Bas Jan Ader, Back to Back Theatre, Jerzy Grotowski, Forced Entertainments, Goat Island, Elevator Repair Service, Peter Brook, Marina Abramovic, La La La Human Steps, Cristoph Marthaler, Zbig Rybczynski, Joshua Sofaer, Fischli and Weiss, Miranda July, Vegard Vinge og Ida Müller, Mårten Spångberg, Roy Andersson, Gunilla Heilborn, Randi og Katrine, Peter Land, Das Beckwerk, Christian Lolikke, Therese Willstedt, Adriano Wilfert m.fl. Se i øvrigt:  www.pietgitz.com   

Piet Gitz-Johansen

Teater & Scenekunst

Skuespiller, iscenesætter og underviser.
Er uddannet fra NTA -Norwegian Theatre Academy
Er medstifter og udøver i kompagniet Talking Timber.

Er opvokset i Pisserenden og bor der stadig – gik på Bernadotteskolen og stod her første gang på scenen med en for lille cowboyhat som 6-årig. Siden har teateret været et grundlæggende omdrejningspunkt.

I sit arbejde med både forestillinger og undervisning er Piet optaget af det undersøgende –- det abstrakte og et udtryk der tilstræber en hybrid mellem det stærkt visuelle og teateret som form -  af nærvær, humor og absurditeter – og at sætte en ramme omkring hverdagens poesi.

Han medvirker i produktioner for grupper som: The Mob, Two-Women-Machine-Show, Koreograf kollektivet E.K.K.O, Teater Graense-Loes, Kristján Ingimarsson Company etc

Er optaget af kunstnere som:
Robert Wilson, Sigurdur Gudmundsson, Pina Bausch, John Cage, Mathew Barney, Hotel Pro Forma, Tehching Hsieh,  Yoko Ono, Samuel Beckett, Nature Theatre of Oklahoma, The Wooster Group, Bas Jan Ader, Back to Back Theatre, Jerzy Grotowski, Forced Entertainments, Goat Island, Elevator Repair Service, Peter Brook, Marina Abramovic, La La La Human Steps, Cristoph Marthaler, Zbig Rybczynski, Joshua Sofaer, Fischli and Weiss, Miranda July, Vegard Vinge og Ida Müller, Mårten Spångberg, Roy Andersson, Gunilla Heilborn, Randi og Katrine, Peter Land, Das Beckwerk, Christian Lolikke, Therese Willstedt, Adriano Wilfert m.fl.

Se i øvrigt:

www.pietgitz.com

 

 Anika Lori  Arkitektur & Moderne Kunst, My Own Boss, Urban Movement  Anika er leder og underviser på linjen Arkitektur & Moderne Kunst. Dansk/italiensk billedkunstner repræsenteret af V1-Gallery i København. Har arbejdet som assistent for John Kørner og Tal R. 2000-2005 og siden udstillet i både ind- og udland. Underviser desuden i det selvopfundne fag "My Own Boss" som er et slags ud -af-huset studievejlednings fag, hvor eleverne kommer ud og besøger spændende personligheder der har skabt deres egen vej. Sideløbende med kunsten og undervisning på skolen, spiller hun som DJ og er skribent og medstifter af SEMI FEMI bloggen som hun driver med Emma Leth. http://cargocollective.com/anikalori  http://semifemi .com https://www.facebook.com/anikalori666

Anika Lori

Arkitektur & Moderne Kunst, My Own Boss, Urban Movement

Anika er leder og underviser på linjen Arkitektur & Moderne Kunst. Dansk/italiensk billedkunstner repræsenteret af V1-Gallery i København. Har arbejdet som assistent for John Kørner og Tal R. 2000-2005 og siden udstillet i både ind- og udland.
Underviser desuden i det selvopfundne fag "My Own Boss" som er et slags ud -af-huset studievejlednings fag, hvor eleverne kommer ud og besøger spændende personligheder der har skabt deres egen vej.
Sideløbende med kunsten og undervisning på skolen, spiller hun som DJ og er skribent og medstifter af SEMI FEMI bloggen som hun driver med Emma Leth.
http://cargocollective.com/anikalori
http://semifemi.com
https://www.facebook.com/anikalori666

 Simon K. Ankjærgaard  Journalistik & kreativ skrivning  Simon har arbejdet som journalist siden slutningen af 1980’erne og har blandt meget, meget andet været journalist, redaktionssekretær og redaktør i Berlingske Media og på magasiner som Hus Forbi og Illegal Magasin. Han har fået Berlingskes Gyldne Rose for årets feature i 1995 og Ugeavisernes Årspris i 2006. Som forfatter har han blandt andet skrevet to bøger om henholdsvis borderline og en af de sidste excentriske mangemillionærer i Spies-klassen, samt udgivet en single hos Zetland om de tusindvis af rumænere, der kommer til København og ender på gaden. Han har arbejdet som freelancer siden 1. januar 2013 og særligt indenfor socialpolitik og udviklingspolitik. Disse fokusområder har ført ham rundt i gademiljøer i hele landet, samt til Afrika af flere omgange. Han har et finmasket netværk på alle niveauer – fra herbergerne i København og til Christiansborg – som han bruger aktivt, når han underviser i journalistik på Johan Borups Højskole. Han er uddannet både fra Danmarks Journalisthøjskole og fra Roskilde Universitet, hvor han har læst historie og internationale udviklingsstudier. Ved siden af undervisningen på Johan Borups rejser han landet rundt med foredrag om borderline og om fortællinger om den kolde krig som en del af #letssavetheworld-debatturnéen sammen med instruktør Peter Anthony og producer Jakob Staberg. Han læser blandt andet: Alle de historiske bøger, han kan komme i nærheden af – særligt med fokus på tiden fra 1914 til 1990, samt aktuelle bøger om politik, medier og krydsfeltet derimellem. Anbefaler desuden: Ture til Berlin, samtlige Love Shop-albums og Johannes V. Jensens ”Kongens Fald” – der er en grund til at den er en dansk klassiker.

Simon K. Ankjærgaard

Journalistik & kreativ skrivning

Simon har arbejdet som journalist siden slutningen af 1980’erne og har blandt meget, meget andet været journalist, redaktionssekretær og redaktør i Berlingske Media og på magasiner som Hus Forbi og Illegal Magasin. Han har fået Berlingskes Gyldne Rose for årets feature i 1995 og Ugeavisernes Årspris i 2006. Som forfatter har han blandt andet skrevet to bøger om henholdsvis borderline og en af de sidste excentriske mangemillionærer i Spies-klassen, samt udgivet en single hos Zetland om de tusindvis af rumænere, der kommer til København og ender på gaden. Han har arbejdet som freelancer siden 1. januar 2013 og særligt indenfor socialpolitik og udviklingspolitik. Disse fokusområder har ført ham rundt i gademiljøer i hele landet, samt til Afrika af flere omgange. Han har et finmasket netværk på alle niveauer – fra herbergerne i København og til Christiansborg – som han bruger aktivt, når han underviser i journalistik på Johan Borups Højskole. Han er uddannet både fra Danmarks Journalisthøjskole og fra Roskilde Universitet, hvor han har læst historie og internationale udviklingsstudier. Ved siden af undervisningen på Johan Borups rejser han landet rundt med foredrag om borderline og om fortællinger om den kolde krig som en del af #letssavetheworld-debatturnéen sammen med instruktør Peter Anthony og producer Jakob Staberg.

Han læser blandt andet: Alle de historiske bøger, han kan komme i nærheden af – særligt med fokus på tiden fra 1914 til 1990, samt aktuelle bøger om politik, medier og krydsfeltet derimellem.

Anbefaler desuden: Ture til Berlin, samtlige Love Shop-albums og Johannes V. Jensens ”Kongens Fald” – der er en grund til at den er en dansk klassiker.

 Michael Møller  Musik  Michael har stor erfaring som både sangskriver og underviser. Han har i løbet af de sidste 15 år etableret sig som en af væsentligste stemmer på den danske musikscene med både kunstnerisk og kommerciel succes. Med indiekollektivet Moi Caprice og popbandet The Mountains har han løbende haft markante radiohits – heriblandt 5 Ugens Uundgåelige på P3, mens hans soloudgivelser har hørt til de mest anmelderroste udgivelser i Danmark. Han vandt i 2011 en Danish Music Award som årets innovatør og i 2012 en kritikerpris som årets komponist. Han har spillet et utal af koncerter i ind – og udland - bl.a. tre gange på Roskilde Festival, arbejdet i mange forskellige genrer og samarbejdet med mange forskellige musikere, fra danske avantgardekomponister til vietnamesiske harpeinstrumentalister.  Han har studeret musik- og litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Indenfor de seneste 5 år har han opbygget stor erfaring som underviser på forskellige højskoler og Rytmisk Musikkonservatorium, hvor han er fast underviser på sangskriverlinjen.  Lytter bl.a. til: Kate Bush, Cocteau Twins, Bob Dylan, Tame Impala, Kanye West, Sia, Susanne Sundfør, Talk Talk, The Cure, St. Vincent, Robert Wyatt.  Anbefaler desuden: Assistens kirkegården på Nørrebro, asiatisk mad på Vesterbro, Copenhagen Street Food på Papirøen, Amager Fælled, F. Scott Fitzgeralds roman Tender is the Night, David Byrne’s essaysamling How Music Works, Andrei Tarkovskijs film Spejlet og stort set al musik, Brian Eno har rørt ved. 

Michael Møller

Musik

Michael har stor erfaring som både sangskriver og underviser. Han har i løbet af de sidste 15 år etableret sig som en af væsentligste stemmer på den danske musikscene med både kunstnerisk og kommerciel succes. Med indiekollektivet Moi Caprice og popbandet The Mountains har han løbende haft markante radiohits – heriblandt 5 Ugens Uundgåelige på P3, mens hans soloudgivelser har hørt til de mest anmelderroste udgivelser i Danmark. Han vandt i 2011 en Danish Music Award som årets innovatør og i 2012 en kritikerpris som årets komponist. Han har spillet et utal af koncerter i ind – og udland - bl.a. tre gange på Roskilde Festival, arbejdet i mange forskellige genrer og samarbejdet med mange forskellige musikere, fra danske avantgardekomponister til vietnamesiske harpeinstrumentalister. 

Han har studeret musik- og litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Indenfor de seneste 5 år har han opbygget stor erfaring som underviser på forskellige højskoler og Rytmisk Musikkonservatorium, hvor han er fast underviser på sangskriverlinjen. 

Lytter bl.a. til: Kate Bush, Cocteau Twins, Bob Dylan, Tame Impala, Kanye West, Sia, Susanne Sundfør, Talk Talk, The Cure, St. Vincent, Robert Wyatt. 

Anbefaler desuden: Assistens kirkegården på Nørrebro, asiatisk mad på Vesterbro, Copenhagen Street Food på Papirøen, Amager Fælled, F. Scott Fitzgeralds roman Tender is the Night, David Byrne’s essaysamling How Music Works, Andrei Tarkovskijs film Spejlet og stort set al musik, Brian Eno har rørt ved. 

 Jesper Sønderaas  Design  Jesper har en lang og bred erfaring i at arbejde med kreativ konceptudvikling. Jesper arbejder i dag som selvstændig grafisk designer og kreativ konsulent for en række kunder sideløbende med egne kreative projekter indenfor kunst og branding. Jesper arbejdede i mange år for et af Danmarks største reklamebureauer med base i både London, Oslo og København med kunder såsom Lundbeck, Montana og Schulstad. Idag tæller hans egne kunder bl.a. Ølfabrikken, Ipsos og Frederiksberg Kommune  Jesper har en cand.merc. i Corporate Design fra Copenhagen Business School, og har de sidste 4 år været tilknyttet underviser og mentor på Johan Borups Højskole i Grafisk Design, hvor der undervises i ideudvikling og eksekvering både digitalt og analogt. Jesper arbejder selv meget med tegninger og linoleumstryk. Hans værker sælges online og hænger bl.a. i Berlin, Barcelona og Vancouver.  Favoritmedie: Pinterest og Instagram. F avoritforfatter: Haruki Murakam  Anbefaler desuden: Amager Strand - året rundt. Ingolfs Kaffebar på Ingolfs Allé, Democratic Coffee i Krystalgade, Rundetårn, Charlie Scott Jazzklub, Koncerter i Lille Vega, Fester på Jolene. Ferniseringsfredag på byens gallerier. Se film i Vester Vov Vov. Etnografisk samling på Nationalmuseet.   E-mail: jesper@borups.dk  www.yespr.dk

Jesper Sønderaas

Design

Jesper har en lang og bred erfaring i at arbejde med kreativ konceptudvikling. Jesper arbejder i dag som selvstændig grafisk designer og kreativ konsulent for en række kunder sideløbende med egne kreative projekter indenfor kunst og branding. Jesper arbejdede i mange år for et af Danmarks største reklamebureauer med base i både London, Oslo og København med kunder såsom Lundbeck, Montana og Schulstad. Idag tæller hans egne kunder bl.a. Ølfabrikken, Ipsos og Frederiksberg Kommune

Jesper har en cand.merc. i Corporate Design fra Copenhagen Business School, og har de sidste 4 år været tilknyttet underviser og mentor på Johan Borups Højskole i Grafisk Design, hvor der undervises i ideudvikling og eksekvering både digitalt og analogt. Jesper arbejder selv meget med tegninger og linoleumstryk. Hans værker sælges online og hænger bl.a. i Berlin, Barcelona og Vancouver.

Favoritmedie: Pinterest og Instagram.
F
avoritforfatter: Haruki Murakam

Anbefaler desuden: Amager Strand - året rundt. Ingolfs Kaffebar på Ingolfs Allé, Democratic Coffee i Krystalgade, Rundetårn, Charlie Scott Jazzklub, Koncerter i Lille Vega, Fester på Jolene. Ferniseringsfredag på byens gallerier. Se film i Vester Vov Vov. Etnografisk samling på Nationalmuseet. 

E-mail: jesper@borups.dk

www.yespr.dk

 Lone Selmer  Kor, sang & vocal performance  Sanger, pianist, sangskriver, korarrangør. Har meget stor undervisningserfaring og kæmpe kærlighed til at undervise. Synger/ spiller med egne orkestre- er album aktuel med "Dagslys" som kan findes på Spotify. Spiller med bandet Burnin Red Ivanhoe og har medvirket som solist og korsanger på et hav af udgivelser. Udover Johan Borups, har Lone undervist på utallige korstævner, højskoler, musikskoler, MGK, konservatorier og har fået udgivet en del korarrangementer. Lige nu er hun i startfasen på en børneplade med egne sange. Underviser også i faget Vocal Performance, som blander sang, kor, dans og teater i en smuk og meget skør cocktail. Lone er meget inspireret af nordiske kunstnere og elsker at lytte til sangere der synger på deres "drømmesprog". Elsker også Joni Mitchell, Justin Timberlake, tekster eller toner der får gåsehuden til at pible frem. Anbefaler desuden: at droppe janteloven, at byde alle velkomne, kaffe i sit kolonihavehus, Empire bio, at bo på Nørrebro, friske blomster, at synge og grine hver dag. Foto: Flemming Hjøllund

Lone Selmer

Kor, sang & vocal performance

Sanger, pianist, sangskriver, korarrangør.

Har meget stor undervisningserfaring og kæmpe kærlighed til at undervise.

Synger/ spiller med egne orkestre- er album aktuel med "Dagslys" som kan findes på Spotify. Spiller med bandet Burnin Red Ivanhoe og har medvirket som solist og korsanger på et hav af udgivelser.

Udover Johan Borups, har Lone undervist på utallige korstævner, højskoler, musikskoler, MGK, konservatorier og har fået udgivet en del korarrangementer. Lige nu er hun i startfasen på en børneplade med egne sange.

Underviser også i faget Vocal Performance, som blander sang, kor, dans og teater i en smuk og meget skør cocktail.

Lone er meget inspireret af nordiske kunstnere og elsker at lytte til sangere der synger på deres "drømmesprog". Elsker også Joni Mitchell, Justin Timberlake, tekster eller toner der får gåsehuden til at pible frem.

Anbefaler desuden: at droppe janteloven, at byde alle velkomne, kaffe i sit kolonihavehus, Empire bio, at bo på Nørrebro, friske blomster, at synge og grine hver dag.

Foto: Flemming Hjøllund

 Dicki lakha  Arkitektur & Moderne Kunst  Dicki er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København. Hun har arbejdet med både film, teater og arkitektur. Hun arbejder derfor indenfor en bred kunstnerisk forståelse af arkitektur og er ikke bange for at arbejde på tværs af kunstarter. Hun arbejder som arkitekt for kunstner Malene Landgreen med stedsspecifikke udsmykninger og udstillinger. Har tidligere arbejdet på Den Norske Opera som kostumedesigner og assisteret scenograf Christian Friedländer på adskillige forestillinger siden 2010 i ind- og udland. Sideløbende er hun den ene halvdel af kunstduoen The Tower Prophets. Opvokset i Søborg lige uden for København med en tibetansk far og en dansk mor.  Anbefaler: Arkitekter Tadao Ando & Luigi Manini, film af Alejandro Jodorowsky & Jaques Tati, det københavnske pladeselskab Escho, Teater Volksbühne i Berlin, Superkilen, Esrom Kroen, Landbohøjskolens Have, kaffe og LP’er.

Dicki lakha

Arkitektur & Moderne Kunst

Dicki er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København.

Hun har arbejdet med både film, teater og arkitektur.

Hun arbejder derfor indenfor en bred kunstnerisk forståelse af arkitektur og er ikke bange for at arbejde på tværs af kunstarter.

Hun arbejder som arkitekt for kunstner Malene Landgreen med stedsspecifikke udsmykninger og udstillinger.

Har tidligere arbejdet på Den Norske Opera som kostumedesigner og assisteret scenograf Christian Friedländer på adskillige forestillinger siden 2010 i ind- og udland.

Sideløbende er hun den ene halvdel af kunstduoen The Tower Prophets.

Opvokset i Søborg lige uden for København med en tibetansk far og en dansk mor. 

Anbefaler: Arkitekter Tadao Ando & Luigi Manini, film af Alejandro Jodorowsky & Jaques Tati, det københavnske pladeselskab Escho, Teater Volksbühne i Berlin, Superkilen, Esrom Kroen, Landbohøjskolens Have, kaffe og LP’er.

 Kristina stoltz  Kreativ skrivning  Kristina Stoltz er forfatter og debuterede i 2000 med digtsamlingen ’Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse’. Siden har hun udgivet en lang række digtsamlinger og romaner. Hendes seneste udgivelse er romanen ’Som om’ på forlaget Rosinante i 2016. Hun har studeret litteraturvidenskab og teologi på Københavns Universitet, er moderne danser fra Skolen for Moderne dans i København og Danshögskolan i Stockholm. Du kan læse mere om hende her:  http://www.kristinastoltz.dk/  https://forfatterweb.dk/oversigt/stoltz-kristina?searchterm=kristina%20stoltz

Kristina stoltz

Kreativ skrivning

Kristina Stoltz er forfatter og debuterede i 2000 med digtsamlingen ’Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse’. Siden har hun udgivet en lang række digtsamlinger og romaner. Hendes seneste udgivelse er romanen ’Som om’ på forlaget Rosinante i 2016. Hun har studeret litteraturvidenskab og teologi på Københavns Universitet, er moderne danser fra Skolen for Moderne dans i København og Danshögskolan i Stockholm.

Du kan læse mere om hende her: 
http://www.kristinastoltz.dk/ https://forfatterweb.dk/oversigt/stoltz-kristina?searchterm=kristina%20stoltz

 KaspAr Kaae  Musik  Kaspar har gennem de sidste 10 år etableret sig som et anerkendt navn inden for både sangskrivning, produktion og komposition til film og billeder. Han har skrevet og arrangeret seks udgivelser med det anmelderroste band CODY, hvor han også er forsanger. Han har derudover co-writet med en række danske artister som Fallulah, Jonas Petersen (Hymnes From Nineveh) og en række andre, og har i det hele taget bevæget sig over en bred vifte af genrer fra pop til klassisk og støj. Han er, udover CODY, aktiv som musiker i orkestre som Sleep Party People og Broken Twin, og har optrådt rundt om i den store verden og hans musik er blevet brugt i store spillefilm og serier både ind- og udland. Kaspar lever af sin musik, og har undervist på flere højskoler i sangskrivning, arrangement, sammenspil og musikproduktion, og underviser bl.a. i Logic på Johan Borups Højskole. Han har læst journalistik på Roskilde Universitet. Lytter til: Klassisk musik, Neil Young, Kakkamakkafakka, Kanye West, Bob Dylan, The Strokes, Bill Fay, Cat Power, Kevin Morby, Radiohead, Masasolo, Luster, Moussolou, Dråpe, Madrugada, Jonas Alaska, Amason, Dungen, Todd Tejre, Daniel Lanois Anbefaler: Daniel Lanois' produktioner, De Gamles By, Papirøen, Assistensen, Christianias volde (den gamle bygrænse) Christianshavn, Søren Ulrik Thomsen, Theis Ørntoft, Lars Skinnebach, Mayhem, Nørrebroparken, Vindes Skygge af Carlos Ruiz Zafón, visesang på Café Intime om onsdagen.  

KaspAr Kaae

Musik

Kaspar har gennem de sidste 10 år etableret sig som et anerkendt navn inden for både sangskrivning, produktion og komposition til film og billeder.

Han har skrevet og arrangeret seks udgivelser med det anmelderroste band CODY, hvor han også er forsanger. Han har derudover co-writet med en række danske artister som Fallulah, Jonas Petersen (Hymnes From Nineveh) og en række andre, og har i det hele taget bevæget sig over en bred vifte af genrer fra pop til klassisk og støj.

Han er, udover CODY, aktiv som musiker i orkestre som Sleep Party People og Broken Twin, og har optrådt rundt om i den store verden og hans musik er blevet brugt i store spillefilm og serier både ind- og udland.

Kaspar lever af sin musik, og har undervist på flere højskoler i sangskrivning, arrangement, sammenspil og musikproduktion, og underviser bl.a. i Logic på Johan Borups Højskole. Han har læst journalistik på Roskilde Universitet.

Lytter til: Klassisk musik, Neil Young, Kakkamakkafakka, Kanye West, Bob Dylan, The Strokes, Bill Fay, Cat Power, Kevin Morby, Radiohead, Masasolo, Luster, Moussolou, Dråpe, Madrugada, Jonas Alaska, Amason, Dungen, Todd Tejre, Daniel Lanois

Anbefaler: Daniel Lanois' produktioner, De Gamles By, Papirøen, Assistensen, Christianias volde (den gamle bygrænse) Christianshavn, Søren Ulrik Thomsen, Theis Ørntoft, Lars Skinnebach, Mayhem, Nørrebroparken, Vindes Skygge af Carlos Ruiz Zafón, visesang på Café Intime om onsdagen.  

MIE LARSEN

Teater & Scenekunst
Mie er skuespiller og iscenesætter og har undervist i scenekunst herunder særligt teater siden 2004. Hendes arbejde tager altid afsæt i en undren – en nysgerrighed over for relationer mellem mennesker, og hvad vi mennesker gør ved og med hinanden, og hvordan vi laver benspænd for os selv.

Både i det tekstbaserede og det fysiske arbejde er motoren tempo, og de energier vi sender ud og modtager.

Inspirationen henter hun fra litteratur af forfattere som Salman Rushdie, Tage Skou-Hansen og 50-60’ernes beatpoeter; musikvideoer og naturoplevelser. Hun er optaget af, hvad der rører sig i samtiden og i politiske forhold, og gør derfor brug af dette i sit sceniske arbejde i en stræben efter at få sig selv og andre til at tage stilling.

Hun bor på Nørrebro og sommetider kan hun opleves på DR Ramasjang, oftest i noget med dyr.

 

 Julie Hein Sass  Urban Movement  Julie er leder og underviser på linjen Urban Movement på Johan Borups Højskole. Hun tænder på god energi, glimt i øjnene og vilje! Julie er uddannet cand. scient i humanistisk samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab fra Københavns Universitet og har speciale i brugen af byens rum til sport. Julie har spillet elitefodbold i mange år, men har droppet det til fordel for styrketræning og løbeture i de urbane miljøer i København. Julie har mange års erfaring som projektleder og underviser inden for sport og bevægelse. Julie har blandt andet undervist i idræt på Stenhus Gymnasium, samt været projektansvarlig og træner på et nyt tiltag for unge seriøse fodboldpiger på Stenhus SportsCollege. Tidligere var Julie ansat som projektleder og idéudvikler hos Novo Nordisk SportsCamp, hvor hun var ansvarlig for godt 5000 børn, unge og voksne på sommercamps landet over. Julie er desuden en af kreatørerne bag Distortions FunRun Hipsterløbet . Julie er en aktiv del af løbefællesskabet Right To Movement, hvor hun underviser som løbetræner og løbsafvikler. Right To Movement er et globalt løbefællesskab, som blandt andet står for Palæstina Maraton, som Julie for øvrigt har løbet to gange. For at Julies verden ikke kun skal handle om sport, driver hun sit catering-firma Dinner and Drinks ved siden af. Hos Dinner and Drinks, som Julie startede med to veninder i 2011, er gode råvarer, innovativ madlavning og kvalitet topprioritet.     

Julie Hein Sass

Urban Movement

Julie er leder og underviser på linjen Urban Movement på Johan Borups Højskole. Hun tænder på god energi, glimt i øjnene og vilje! Julie er uddannet cand. scient i humanistisk samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab fra Københavns Universitet og har speciale i brugen af byens rum til sport.

Julie har spillet elitefodbold i mange år, men har droppet det til fordel for styrketræning og løbeture i de urbane miljøer i København. Julie har mange års erfaring som projektleder og underviser inden for sport og bevægelse. Julie har blandt andet undervist i idræt på Stenhus Gymnasium, samt været projektansvarlig og træner på et nyt tiltag for unge seriøse fodboldpiger på Stenhus SportsCollege. Tidligere var Julie ansat som projektleder og idéudvikler hos Novo Nordisk SportsCamp, hvor hun var ansvarlig for godt 5000 børn, unge og voksne på sommercamps landet over. Julie er desuden en af kreatørerne bag Distortions FunRun Hipsterløbet.

Julie er en aktiv del af løbefællesskabet Right To Movement, hvor hun underviser som løbetræner og løbsafvikler. Right To Movement er et globalt løbefællesskab, som blandt andet står for Palæstina Maraton, som Julie for øvrigt har løbet to gange. For at Julies verden ikke kun skal handle om sport, driver hun sit catering-firma Dinner and Drinks ved siden af. Hos Dinner and Drinks, som Julie startede med to veninder i 2011, er gode råvarer, innovativ madlavning og kvalitet topprioritet. 

 

 

Emil Tafdrup.jpg

emil tafdrup

Teater & Scenekunst
Uddannet skuespiller og iscenesætter fra skuespillerskolen Ophelia i 2011.

Han har mere end 10 års erfaring som underviser med speciale i skuespilteknik. Hans undervisning tager udgangspunkt i Sanford Meisners teknik. Meisners teknik handler om nærvær og samarbejde. Formålet er at styrke skuespillernes koncentrations- og perceptionsevne og skabe en situation, hvor karakteren kommer til live som et ægte individ.

Skuespil handler for Emil om hårdt arbejde og flid i øvelokalet. Det giver den sikkerhed på scenen, der skal til, for at han kan være i nuet og i situationen med ægte indlevelse. Inspirationen henter han hos mennesker. En god skuespiller er derfor ofte også en god observatør, der lærer ved at iagttage og forstå mennesker. Som skuespiller skal man stjæle, låne og lade sig inspirerer så meget, man kan og vil hos andre. Perspektiverne fra den virkelige verden og de mennesker, der lever i den, har en central rolle i Emils undervisning. Som iscenesætter henter Emil ligeledes inspiration i sin omverden og menneskerne omkring ham. Hvad er det, der fanger samfundets, vennernes og familiens interesse lige nu? Og hvad er det, der får dem til at føle noget? Det er det ofte det, vi kan spejle os i, og det vi kan føle, der er interessant på en scene.

Emil bor på Nørrebro. Udover at undervise på Johan Borups Højskole er han leder af en teaterskole for børn og unge i Gladsaxe. Han optræder også i perioder på lokalteatre og i flere programmer på DR.

 Lise Birk Pedersen  Dokumentarfilm   

Lise Birk Pedersen

Dokumentarfilm

 


Køkken:

 Charlotte Grønlykke Køkkenchef. Tidligere medindehaver af Øbro Spisehus og har forfattet ind til flere kogebøger.

Charlotte Grønlykke

Køkkenchef. Tidligere medindehaver af Øbro Spisehus og har forfattet ind til flere kogebøger.

 Lotte Nielsen Køkkenassistent. Tidligere leder af Filmskolens kantine i København.

Lotte Nielsen

Køkkenassistent.
Tidligere leder af Filmskolens kantine i København.

 Almiran Souza Er vores brasilianske køkkenassistent og samtidig professionel dyrker af, professor og instruktør i capoeira. Se ham i aktion på en dokumentarfilm  lavet af elever på højskolen.

Almiran Souza

Er vores brasilianske køkkenassistent og samtidig professionel dyrker af, professor og instruktør i capoeira. Se ham i aktion på en dokumentarfilm lavet af elever på højskolen.


Bestyrelsen


René Bach
Formand. Uddannet KaosPilot. Bachelor i ledelse og entrepreneurship. Medstifter af KaosManagement. Medstifter, partner og direktør i Copenhagen Coaching Company.

Moqi Trolin
Næstformand. svensk sceneinstruktør og teaterdirektør der er bosat i Danmark. Han er uddannet på Statens Teaterskole i København 2001-2005.

Merle Baeré
Har læst Journalistik og historie på RUC, og International History på Columbia University. Journalist på Dagbladet Information og tidligere elev på Borups Højskole.

Håkon Harket
Norsk idéhistoriker, skribent og forlægger. Daglig leder i forlaget Press AS. Har tidligere arbejdet i kulturredaktionen på Aftenposten. 

 

 


Tarek Hussein
Læser jura på KU. Debattør og foredragsholder.  Medstifter og tidligere formand for Team Succes. 

Michael Valentin
Cand.scient.adm. Adm. direktør i Akademikernes A-kasse og bestyrelsesformand, Foreningen Folkemødet

Lise Bach Hansen
Cand. Comm fra RUC samt kandidat I teaterhistorie fra La Nouvelle Sorbonne III i Paris. Head of Talks & literature, Det Kgl. Bibliotek I Den Sorte Diamant. Har tidligere arbejdet og boet i Paris, Bruxelles og Köln.

Er tidligere elev på Borups højskole.