Hvem er vi?

Johan Borups Højskoles stab består af en gruppe super professionelle fagspecialister og dybt engagerede personligheder.

Lærerne har udover deres arbejde på højskolen en aktiv karriere indenfor billedkunst, skuespil, dans, musik, design, journalistik, fotografi, film og kommunikation.

Det praktiske hold er alle erfarne på deres specielle områder - og vores køkken er verdens bedste!

I vores bestyrelse har vi en gruppe mennesker med stort engagement og grundig indsigt i det at drive højskole.


LEDELSE:

Bjørn Bredal Forstander Journalist, forfatter og tidligere redaktør på Gyldendal, Weekendavisen og Politiken, hvor han stadig er fast skribent. Cand.mag. i fransk og musik med videreuddannelse i Paris (politisk videnskab) og Oxford (journalistik). Underviser i journalistik, litteratur og ’Idé og eksistens’. Email: bb@borups.dk  

Bjørn Bredal

Forstander

Journalist, forfatter og tidligere redaktør på Gyldendal, Weekendavisen og Politiken, hvor han stadig er fast skribent. Cand.mag. i fransk og musik med videreuddannelse i Paris (politisk videnskab) og Oxford (journalistik). Underviser i journalistik, litteratur og ’Idé og eksistens’.

Email: bb@borups.dk

 

PERSONALE: 

Nikolaj Davidsen Viceforstander Konservatorieuddannet bassist, arrangør og teatermusiker. Har spillet i et utal af bands fra postpunkrockbandet The Poets til soulrock med Bobo Moreno. Underviser i sammenspil og sangskrivning. E-mail: nikolaj@borups.dk

Nikolaj Davidsen

Viceforstander

Konservatorieuddannet bassist, arrangør og teatermusiker. Har spillet i et utal af bands fra postpunkrockbandet The Poets til soulrock med Bobo Moreno. Underviser i sammenspil og sangskrivning.

E-mail: nikolaj@borups.dk

Signe Waldorff Bonde Forretningsfører Hun har baggrund både som professionel moderne danser og koreograf og som økonomi- og regnskabskyndig med uddannelse fra CBS. Signe var inden Borups Højskole, økonomi- og administrationschef i Københavns Madhus.

Signe Waldorff Bonde

Forretningsfører

Hun har baggrund både som professionel moderne danser og koreograf og som økonomi- og regnskabskyndig med uddannelse fra CBS. Signe var inden Borups Højskole, økonomi- og administrationschef i Københavns Madhus.

Nina Rosvall Skolesekretær Arrangementskoordinator og administration. Uddannet projektleder inden for kommunikation & medier, Master of Media, Stockholm. Kultur, medier og globalisering, Designteori, Kommunikation ved Malmö Högskola. nina@borups.dk   tlf: +45 3345 4428

Nina Rosvall

Skolesekretær

Arrangementskoordinator og administration. Uddannet projektleder inden for kommunikation & medier, Master of Media, Stockholm. Kultur, medier og globalisering, Designteori, Kommunikation ved Malmö Högskola.

nina@borups.dk  
tlf: +45 3345 4428

Jakob Munksgaard Pedel & IT Uddannet bygningssnedker og pædagog.  Jakob har bl.a. arbejdet som pædagog, projektmedarbejder, taxichauffør, undervisning i computer/IT i 10 år, bijob som vicevært i 24 år, teknisk serviceleder på en folkeskole. Jakob har desuden startet og drevet en pædagogisk internet portal i 16 år. Anbefaler Dyrehaven nord for København. Tagtoget til Klampenborg station, løb, gå eller cykle til Eremitageslottet og forsæt evt. langs Mølleåen til Lyngby. Man kan også tage på Bakken som er et tivoli med gratis adgang. Når køkkenet er lukket kan man spise en shawarma på Shawarma no. 1 på strøget.

Jakob Munksgaard

Pedel & IT

Uddannet bygningssnedker og pædagog.  Jakob har bl.a. arbejdet som pædagog, projektmedarbejder, taxichauffør, undervisning i computer/IT i 10 år, bijob som vicevært i 24 år, teknisk serviceleder på en folkeskole. Jakob har desuden startet og drevet en pædagogisk internet portal i 16 år.

Anbefaler Dyrehaven nord for København. Tagtoget til Klampenborg station, løb, gå eller cykle til Eremitageslottet og forsæt evt. langs Mølleåen til Lyngby. Man kan også tage på Bakken som er et tivoli med gratis adgang. Når køkkenet er lukket kan man spise en shawarma på Shawarma no. 1 på strøget.


Lærere:

Frank Piasecki Poulsen Dokumentarfilm Frank har arbejdet som dokumentarfilminstruktør i 20 år og har sideløbende haft jobs som tv-tilrettelægger, manuskriptforfatter og tv-vært. Desuden er Frank en ivrig samfundsdebattør, moderator og underviser. Frank er vokset op på Sydsjælland og efter gymnasiet flyttede han til København og blev husbesætter og senere en del af den aktivistdrevne tv-station TV-stop. I 1997 kom han ind på Den Danske Filmskole, hvor han i øvrigt kun søgte om optagelse fordi han havde lovet sin mor det. Hun mente han skulle have en uddannelse. Frank har, ud over en del tv-programmer og serier som Frank ser Rødt og Frank går efter Magten, lavet en række dokumentarfilm der har vundet international anerkendelse. Mest kendte er Blood in the Mobile og Guerrilla Girl.  Frank har rejst og arbejdet i udviklingslande over hele verden, primært Afrika. Hans film kredser ofte om emner som ungdom, politik, bæredygtighed og væbnet konflikt.  I 2011 var Frank medstifter af organisationen Doctivist, et kollektiv af filmfolk, der underviser aktivister fra udviklingslande i "historiefortælling som samfundsforandrende værktøj. Frank leder og underviser på dokumentarfilm linjen, og er desuden redaktør på CPH:DOXs Everyday, som er linjens samarbejdspartner.  Yndlingsinstruktører: Wim Wenders, Nick Broomfield, Werner Herzog og Jon Bang Carlsen. Anbefaler i øvrigt: Tv-serien The Wire, at skralde, sanke mad på Vestamager, gåtur på Kastellet, øldrikning i solskin i Folkets Park, Chet Baker og Die Antwoord. Frank bor på Nørrebro hvor han stadig bruger tid som aktivist blandt andet i Folkets Hus. Han har to døtre på 12 og 19. I sin fritid elsker han at ride på heste, lave mad og har en voksende passion for biodynamiske vine.

Frank Piasecki Poulsen

Dokumentarfilm

Frank har arbejdet som dokumentarfilminstruktør i 20 år og har sideløbende haft jobs som tv-tilrettelægger, manuskriptforfatter og tv-vært. Desuden er Frank en ivrig samfundsdebattør, moderator og underviser.

Frank er vokset op på Sydsjælland og efter gymnasiet flyttede han til København og blev husbesætter og senere en del af den aktivistdrevne tv-station TV-stop. I 1997 kom han ind på Den Danske Filmskole, hvor han i øvrigt kun søgte om optagelse fordi han havde lovet sin mor det. Hun mente han skulle have en uddannelse.

Frank har, ud over en del tv-programmer og serier som Frank ser Rødt og Frank går efter Magten, lavet en række dokumentarfilm der har vundet international anerkendelse. Mest kendte er Blood in the Mobile og Guerrilla Girl. 

Frank har rejst og arbejdet i udviklingslande over hele verden, primært Afrika. Hans film kredser ofte om emner som ungdom, politik, bæredygtighed og væbnet konflikt. 

I 2011 var Frank medstifter af organisationen Doctivist, et kollektiv af filmfolk, der underviser aktivister fra udviklingslande i "historiefortælling som samfundsforandrende værktøj. Frank leder og underviser på dokumentarfilm linjen, og er desuden redaktør på CPH:DOXs Everyday, som er linjens samarbejdspartner. 

Yndlingsinstruktører: Wim Wenders, Nick Broomfield, Werner Herzog og Jon Bang Carlsen.

Anbefaler i øvrigt: Tv-serien The Wire, at skralde, sanke mad på Vestamager, gåtur på Kastellet, øldrikning i solskin i Folkets Park, Chet Baker og Die Antwoord.

Frank bor på Nørrebro hvor han stadig bruger tid som aktivist blandt andet i Folkets Hus. Han har to døtre på 12 og 19. I sin fritid elsker han at ride på heste, lave mad og har en voksende passion for biodynamiske vine.

Piet Gitz-Johansen Teater & Scenekunst Skuespiller, iscenesætter og underviser. Er uddannet fra NTA -Norwegian Theatre Academy Er medstifter og udøver i kompagniet Talking Timber. Er opvokset i Pisserenden og bor der stadig – gik på Bernadotteskolen og stod her første gang på scenen med en for lille cowboyhat som 6-årig. Siden har teateret været et grundlæggende omdrejningspunkt. I sit arbejde med både forestillinger og undervisning er Piet optaget af det undersøgende –- det abstrakte og et udtryk der tilstræber en hybrid mellem det stærkt visuelle og teateret som form -  af nærvær, humor og absurditeter – og at sætte en ramme omkring hverdagens poesi. Han medvirker i produktioner for grupper som: The Mob, Two-Women-Machine-Show, Koreograf kollektivet E.K.K.O, Teater Graense-Loes, Kristján Ingimarsson Company etc Er optaget af kunstnere som: Robert Wilson, Sigurdur Gudmundsson, Pina Bausch, John Cage, Mathew Barney, Hotel Pro Forma, Tehching Hsieh,  Yoko Ono, Samuel Beckett, Nature Theatre of Oklahoma, The Wooster Group, Bas Jan Ader, Back to Back Theatre, Jerzy Grotowski, Forced Entertainments, Goat Island, Elevator Repair Service, Peter Brook, Marina Abramovic, La La La Human Steps, Cristoph Marthaler, Zbig Rybczynski, Joshua Sofaer, Fischli and Weiss, Miranda July, Vegard Vinge og Ida Müller, Mårten Spångberg, Roy Andersson, Gunilla Heilborn, Randi og Katrine, Peter Land, Das Beckwerk, Christian Lolikke, Therese Willstedt, Adriano Wilfert m.fl. Se i øvrigt: www.pietgitz.com  

Piet Gitz-Johansen

Teater & Scenekunst

Skuespiller, iscenesætter og underviser.
Er uddannet fra NTA -Norwegian Theatre Academy
Er medstifter og udøver i kompagniet Talking Timber.

Er opvokset i Pisserenden og bor der stadig – gik på Bernadotteskolen og stod her første gang på scenen med en for lille cowboyhat som 6-årig. Siden har teateret været et grundlæggende omdrejningspunkt.

I sit arbejde med både forestillinger og undervisning er Piet optaget af det undersøgende –- det abstrakte og et udtryk der tilstræber en hybrid mellem det stærkt visuelle og teateret som form -  af nærvær, humor og absurditeter – og at sætte en ramme omkring hverdagens poesi.

Han medvirker i produktioner for grupper som: The Mob, Two-Women-Machine-Show, Koreograf kollektivet E.K.K.O, Teater Graense-Loes, Kristján Ingimarsson Company etc

Er optaget af kunstnere som:
Robert Wilson, Sigurdur Gudmundsson, Pina Bausch, John Cage, Mathew Barney, Hotel Pro Forma, Tehching Hsieh,  Yoko Ono, Samuel Beckett, Nature Theatre of Oklahoma, The Wooster Group, Bas Jan Ader, Back to Back Theatre, Jerzy Grotowski, Forced Entertainments, Goat Island, Elevator Repair Service, Peter Brook, Marina Abramovic, La La La Human Steps, Cristoph Marthaler, Zbig Rybczynski, Joshua Sofaer, Fischli and Weiss, Miranda July, Vegard Vinge og Ida Müller, Mårten Spångberg, Roy Andersson, Gunilla Heilborn, Randi og Katrine, Peter Land, Das Beckwerk, Christian Lolikke, Therese Willstedt, Adriano Wilfert m.fl.

Se i øvrigt:

www.pietgitz.com

 

Anika Lori Arkitektur & Moderne Kunst, My Own Boss, Urban Movement Anika er leder og underviser på linjen Arkitektur & Moderne Kunst. Dansk/italiensk billedkunstner repræsenteret af V1-Gallery i København. Har arbejdet som assistent for John Kørner og Tal R. 2000-2005 og siden udstillet i både ind- og udland. Underviser desuden i det selvopfundne fag "My Own Boss" som er et slags ud -af-huset studievejlednings fag, hvor eleverne kommer ud og besøger spændende personligheder der har skabt deres egen vej. Sideløbende med kunsten og undervisning på skolen, spiller hun som DJ og er skribent og medstifter af SEMI FEMI bloggen som hun driver med Emma Leth. http://cargocollective.com/anikalori http://semifemi.com https://www.facebook.com/anikalori666

Anika Lori

Arkitektur & Moderne Kunst, My Own Boss, Urban Movement

Anika er leder og underviser på linjen Arkitektur & Moderne Kunst. Dansk/italiensk billedkunstner repræsenteret af V1-Gallery i København. Har arbejdet som assistent for John Kørner og Tal R. 2000-2005 og siden udstillet i både ind- og udland.
Underviser desuden i det selvopfundne fag "My Own Boss" som er et slags ud -af-huset studievejlednings fag, hvor eleverne kommer ud og besøger spændende personligheder der har skabt deres egen vej.
Sideløbende med kunsten og undervisning på skolen, spiller hun som DJ og er skribent og medstifter af SEMI FEMI bloggen som hun driver med Emma Leth.
http://cargocollective.com/anikalori
http://semifemi.com
https://www.facebook.com/anikalori666

Simon K. Ankjærgaard Journalistik & kreativ skrivning Simon har arbejdet som journalist siden slutningen af 1980’erne og har blandt meget, meget andet været journalist, redaktionssekretær og redaktør i Berlingske Media og på magasiner som Hus Forbi og Illegal Magasin. Han har fået Berlingskes Gyldne Rose for årets feature i 1995 og Ugeavisernes Årspris i 2006. Som forfatter har han blandt andet skrevet to bøger om henholdsvis borderline og en af de sidste excentriske mangemillionærer i Spies-klassen, samt udgivet en single hos Zetland om de tusindvis af rumænere, der kommer til København og ender på gaden. Han har arbejdet som freelancer siden 1. januar 2013 og særligt indenfor socialpolitik og udviklingspolitik. Disse fokusområder har ført ham rundt i gademiljøer i hele landet, samt til Afrika af flere omgange. Han har et finmasket netværk på alle niveauer – fra herbergerne i København og til Christiansborg – som han bruger aktivt, når han underviser i journalistik på Borups Højskole. Han er uddannet både fra Danmarks Journalisthøjskole og fra Roskilde Universitet, hvor han har læst historie og internationale udviklingsstudier. Ved siden af undervisningen på Borups rejser han landet rundt med foredrag om borderline og om fortællinger om den kolde krig som en del af #letssavetheworld-debatturnéen sammen med instruktør Peter Anthony og producer Jakob Staberg. Han læser blandt andet: Alle de historiske bøger, han kan komme i nærheden af – særligt med fokus på tiden fra 1914 til 1990, samt aktuelle bøger om politik, medier og krydsfeltet derimellem. Anbefaler desuden: Ture til Berlin, samtlige Love Shop-albums og Johannes V. Jensens ”Kongens Fald” – der er en grund til at den er en dansk klassiker.

Simon K. Ankjærgaard

Journalistik & kreativ skrivning

Simon har arbejdet som journalist siden slutningen af 1980’erne og har blandt meget, meget andet været journalist, redaktionssekretær og redaktør i Berlingske Media og på magasiner som Hus Forbi og Illegal Magasin. Han har fået Berlingskes Gyldne Rose for årets feature i 1995 og Ugeavisernes Årspris i 2006. Som forfatter har han blandt andet skrevet to bøger om henholdsvis borderline og en af de sidste excentriske mangemillionærer i Spies-klassen, samt udgivet en single hos Zetland om de tusindvis af rumænere, der kommer til København og ender på gaden. Han har arbejdet som freelancer siden 1. januar 2013 og særligt indenfor socialpolitik og udviklingspolitik. Disse fokusområder har ført ham rundt i gademiljøer i hele landet, samt til Afrika af flere omgange. Han har et finmasket netværk på alle niveauer – fra herbergerne i København og til Christiansborg – som han bruger aktivt, når han underviser i journalistik på Borups Højskole. Han er uddannet både fra Danmarks Journalisthøjskole og fra Roskilde Universitet, hvor han har læst historie og internationale udviklingsstudier. Ved siden af undervisningen på Borups rejser han landet rundt med foredrag om borderline og om fortællinger om den kolde krig som en del af #letssavetheworld-debatturnéen sammen med instruktør Peter Anthony og producer Jakob Staberg.

Han læser blandt andet: Alle de historiske bøger, han kan komme i nærheden af – særligt med fokus på tiden fra 1914 til 1990, samt aktuelle bøger om politik, medier og krydsfeltet derimellem.

Anbefaler desuden: Ture til Berlin, samtlige Love Shop-albums og Johannes V. Jensens ”Kongens Fald” – der er en grund til at den er en dansk klassiker.

Michael Møller Sangskrivning Michael har stor erfaring som både sangskriver og underviser. Han har i løbet af de sidste 15 år etableret sig som en af væsentligste stemmer på den danske musikscene med både kunstnerisk og kommerciel succes. Med indiekollektivet Moi Caprice og popbandet The Mountains har han løbende haft markante radiohits – heriblandt 5 Ugens Uundgåelige på P3, mens hans soloudgivelser har hørt til de mest anmelderroste udgivelser i Danmark. Han vandt i 2011 en Danish Music Award som årets innovatør og i 2012 en kritikerpris som årets komponist. Han har spillet et utal af koncerter i ind – og udland - bl.a. tre gange på Roskilde Festival, arbejdet i mange forskellige genrer og samarbejdet med mange forskellige musikere, fra danske avantgardekomponister til vietnamesiske harpeinstrumentalister.  Han har studeret musik- og litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Indenfor de seneste 5 år har han opbygget stor erfaring som underviser på forskellige højskoler og Rytmisk Musikkonservatorium, hvor han er fast underviser på sangskriverlinjen.  Lytter bl.a. til: Kate Bush, Cocteau Twins, Bob Dylan, Tame Impala, Kanye West, Sia, Susanne Sundfør, Talk Talk, The Cure, St. Vincent, Robert Wyatt.  Anbefaler desuden: Assistens kirkegården på Nørrebro, asiatisk mad på Vesterbro, Copenhagen Street Food på Papirøen, Amager Fælled, F. Scott Fitzgeralds roman Tender is the Night, David Byrne’s essaysamling How Music Works, Andrei Tarkovskijs film Spejlet og stort set al musik, Brian Eno har rørt ved. 

Michael Møller

Sangskrivning

Michael har stor erfaring som både sangskriver og underviser. Han har i løbet af de sidste 15 år etableret sig som en af væsentligste stemmer på den danske musikscene med både kunstnerisk og kommerciel succes. Med indiekollektivet Moi Caprice og popbandet The Mountains har han løbende haft markante radiohits – heriblandt 5 Ugens Uundgåelige på P3, mens hans soloudgivelser har hørt til de mest anmelderroste udgivelser i Danmark. Han vandt i 2011 en Danish Music Award som årets innovatør og i 2012 en kritikerpris som årets komponist. Han har spillet et utal af koncerter i ind – og udland - bl.a. tre gange på Roskilde Festival, arbejdet i mange forskellige genrer og samarbejdet med mange forskellige musikere, fra danske avantgardekomponister til vietnamesiske harpeinstrumentalister. 

Han har studeret musik- og litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Indenfor de seneste 5 år har han opbygget stor erfaring som underviser på forskellige højskoler og Rytmisk Musikkonservatorium, hvor han er fast underviser på sangskriverlinjen. 

Lytter bl.a. til: Kate Bush, Cocteau Twins, Bob Dylan, Tame Impala, Kanye West, Sia, Susanne Sundfør, Talk Talk, The Cure, St. Vincent, Robert Wyatt. 

Anbefaler desuden: Assistens kirkegården på Nørrebro, asiatisk mad på Vesterbro, Copenhagen Street Food på Papirøen, Amager Fælled, F. Scott Fitzgeralds roman Tender is the Night, David Byrne’s essaysamling How Music Works, Andrei Tarkovskijs film Spejlet og stort set al musik, Brian Eno har rørt ved. 

Jesper Sønderaas Design Jesper har en lang og bred erfaring i at arbejde med kreativ konceptudvikling. Jesper arbejder i dag som selvstændig grafisk designer og kreativ konsulent for en række kunder sideløbende med egne kreative projekter indenfor kunst og branding. Jesper arbejdede i mange år for et af Danmarks største reklamebureauer med base i både London, Oslo og København med kunder såsom Lundbeck, Montana og Schulstad. Idag tæller hans egne kunder bl.a. Ølfabrikken, Ipsos og Frederiksberg Kommune Jesper har en cand.merc. i Corporate Design fra Copenhagen Business School, og har de sidste 4 år været tilknyttet underviser og mentor på Borups Højskole i Grafisk Design, hvor der undervises i ideudvikling og eksekvering både digitalt og analogt. Jesper arbejder selv meget med tegninger og linoleumstryk. Hans værker sælges online og hænger bl.a. i Berlin, Barcelona og Vancouver. Favoritmedie: Pinterest og Instagram. Favoritforfatter: Haruki Murakam Anbefaler desuden: Amager Strand - året rundt. Ingolfs Kaffebar på Ingolfs Allé, Democratic Coffee i Krystalgade, Rundetårn, Charlie Scott Jazzklub, Koncerter i Lille Vega, Fester på Jolene. Ferniseringsfredag på byens gallerier. Se film i Vester Vov Vov. Etnografisk samling på Nationalmuseet.  E-mail: jesper@borups.dk www.yespr.dk

Jesper Sønderaas

Design

Jesper har en lang og bred erfaring i at arbejde med kreativ konceptudvikling. Jesper arbejder i dag som selvstændig grafisk designer og kreativ konsulent for en række kunder sideløbende med egne kreative projekter indenfor kunst og branding. Jesper arbejdede i mange år for et af Danmarks største reklamebureauer med base i både London, Oslo og København med kunder såsom Lundbeck, Montana og Schulstad. Idag tæller hans egne kunder bl.a. Ølfabrikken, Ipsos og Frederiksberg Kommune

Jesper har en cand.merc. i Corporate Design fra Copenhagen Business School, og har de sidste 4 år været tilknyttet underviser og mentor på Borups Højskole i Grafisk Design, hvor der undervises i ideudvikling og eksekvering både digitalt og analogt. Jesper arbejder selv meget med tegninger og linoleumstryk. Hans værker sælges online og hænger bl.a. i Berlin, Barcelona og Vancouver.

Favoritmedie: Pinterest og Instagram.
F
avoritforfatter: Haruki Murakam

Anbefaler desuden: Amager Strand - året rundt. Ingolfs Kaffebar på Ingolfs Allé, Democratic Coffee i Krystalgade, Rundetårn, Charlie Scott Jazzklub, Koncerter i Lille Vega, Fester på Jolene. Ferniseringsfredag på byens gallerier. Se film i Vester Vov Vov. Etnografisk samling på Nationalmuseet. 

E-mail: jesper@borups.dk

www.yespr.dk

Lone Selmer Kor, sang & vocal performance Sanger, pianist, sangskriver, korarrangør. Har meget stor undervisningserfaring og kæmpe kærlighed til at undervise. Synger/ spiller med egne orkestre- er album aktuel med "Dagslys" som kan findes på Spotify. Spiller med bandet Burnin Red Ivanhoe og har medvirket som solist og korsanger på et hav af udgivelser. Udover Borups, har Lone undervist på utallige korstævner, højskoler, musikskoler, MGK, konservatorier og har fået udgivet en del korarrangementer. Lige nu er hun i startfasen på en børneplade med egne sange. Underviser også i faget Vocal Performance, som blander sang, kor, dans og teater i en smuk og meget skør cocktail. Lone er meget inspireret af nordiske kunstnere og elsker at lytte til sangere der synger på deres "drømmesprog". Elsker også Joni Mitchell, Justin Timberlake, tekster eller toner der får gåsehuden til at pible frem. Anbefaler desuden: at droppe janteloven, at byde alle velkomne, kaffe i sit kolonihavehus, Empire bio, at bo på Nørrebro, friske blomster, at synge og grine hver dag. Foto: Flemming Hjøllund

Lone Selmer

Kor, sang & vocal performance

Sanger, pianist, sangskriver, korarrangør.

Har meget stor undervisningserfaring og kæmpe kærlighed til at undervise.

Synger/ spiller med egne orkestre- er album aktuel med "Dagslys" som kan findes på Spotify. Spiller med bandet Burnin Red Ivanhoe og har medvirket som solist og korsanger på et hav af udgivelser.

Udover Borups, har Lone undervist på utallige korstævner, højskoler, musikskoler, MGK, konservatorier og har fået udgivet en del korarrangementer. Lige nu er hun i startfasen på en børneplade med egne sange.

Underviser også i faget Vocal Performance, som blander sang, kor, dans og teater i en smuk og meget skør cocktail.

Lone er meget inspireret af nordiske kunstnere og elsker at lytte til sangere der synger på deres "drømmesprog". Elsker også Joni Mitchell, Justin Timberlake, tekster eller toner der får gåsehuden til at pible frem.

Anbefaler desuden: at droppe janteloven, at byde alle velkomne, kaffe i sit kolonihavehus, Empire bio, at bo på Nørrebro, friske blomster, at synge og grine hver dag.

Foto: Flemming Hjøllund

Lærke S. Engelbrecht Teater & Scenekunst Lærke er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i 2012. Hun debuterede på Det Kongelige Teater i Thomas Vinterbergs ”Kollektivet”, og siden har hun spillet på store og små scener i hele Danmark. Lærke har en meget kropslig tilgang til skuespilfaget og har videreuddannet sig til Yoga og  -Yolates-instruktør. Som underviser er hun desuden tilknyttet Rødkilde Teaterhøjskole og Den Danske Scenekunstskole. Lærke brænder for ”den skabende proces” og hun arbejder meget målrettet med at udvikle mod, samspil og tillid på scenen - og i undervisningslokalet. Lærke ser skuespilfaget som en  undersøgelsesplatform og har været initiativtager til flere sceniske eksperimenter bl.a. forestillingen ”Eu goes Eurovision” på KBH Musikteater, som blandede popmusik, publikumsdebat og politik. Er inspireret af: Trine Dyrholm, Kvindefrigørelsen, Marie Curie, Alanis Morisette, Lars Von Trier,  Mute Comp, Pablo Picasso, Filmen ”Cabaret”, Billie Holliday, Mungo Park og meget meget mere. Anbefaler desuden: Leg og bevæg dig lystfuldt hver dag! Gå på opdagelse og lad dig inspirere af store kunstnere fra før og nu, tag fx toget til Louisiana, find gode film på filmstriben.dk. Løft blikket, orienter dig bredt, se nyheder, lyt til musik fra hele verden. UNDR dig.  Gør noget du ikke plejer, sæt fx en time af til bare at kigge på mennesker på Hovedbanegården. Spørg ind til dine medmennesker. Inviter din nabo på kaffe.  

Lærke S. Engelbrecht

Teater & Scenekunst

Lærke er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i 2012. Hun debuterede på Det Kongelige Teater i Thomas Vinterbergs ”Kollektivet”, og siden har hun spillet på store og små scener i hele Danmark. Lærke har en meget kropslig tilgang til skuespilfaget og har videreuddannet sig til Yoga og  -Yolates-instruktør. Som underviser er hun desuden tilknyttet Rødkilde Teaterhøjskole og Den Danske Scenekunstskole.

Lærke brænder for ”den skabende proces” og hun arbejder meget målrettet med at udvikle mod, samspil og tillid på scenen - og i undervisningslokalet. Lærke ser skuespilfaget som en  undersøgelsesplatform og har været initiativtager til flere sceniske eksperimenter bl.a. forestillingen ”Eu goes Eurovision” på KBH Musikteater, som blandede popmusik, publikumsdebat og politik.

Er inspireret af: Trine Dyrholm, Kvindefrigørelsen, Marie Curie, Alanis Morisette, Lars Von Trier,  Mute Comp, Pablo Picasso, Filmen ”Cabaret”, Billie Holliday, Mungo Park og meget meget mere.

Anbefaler desuden: Leg og bevæg dig lystfuldt hver dag! Gå på opdagelse og lad dig inspirere af store kunstnere fra før og nu, tag fx toget til Louisiana, find gode film på filmstriben.dk. Løft blikket, orienter dig bredt, se nyheder, lyt til musik fra hele verden. UNDR dig.  Gør noget du ikke plejer, sæt fx en time af til bare at kigge på mennesker på Hovedbanegården. Spørg ind til dine medmennesker. Inviter din nabo på kaffe.

 

Dicki lakha Arkitektur & Moderne Kunst Dicki er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København. Hun har arbejdet med både film, teater og arkitektur. Hun arbejder derfor indenfor en bred kunstnerisk forståelse af arkitektur og er ikke bange for at arbejde på tværs af kunstarter. Hun arbejder som arkitekt for kunstner Malene Landgreen med stedsspecifikke udsmykninger og udstillinger. Har tidligere arbejdet på Den Norske Opera som kostumedesigner og assisteret scenograf Christian Friedländer på adskillige forestillinger siden 2010 i ind- og udland. Sideløbende er hun den ene halvdel af kunstduoen The Tower Prophets. Opvokset i Søborg lige uden for København med en tibetansk far og en dansk mor.  Anbefaler: Arkitekter Tadao Ando & Luigi Manini, film af Alejandro Jodorowsky & Jaques Tati, det københavnske pladeselskab Escho, Teater Volksbühne i Berlin, Superkilen, Esrom Kroen, Landbohøjskolens Have, kaffe og LP’er.

Dicki lakha

Arkitektur & Moderne Kunst

Dicki er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København.

Hun har arbejdet med både film, teater og arkitektur.

Hun arbejder derfor indenfor en bred kunstnerisk forståelse af arkitektur og er ikke bange for at arbejde på tværs af kunstarter.

Hun arbejder som arkitekt for kunstner Malene Landgreen med stedsspecifikke udsmykninger og udstillinger.

Har tidligere arbejdet på Den Norske Opera som kostumedesigner og assisteret scenograf Christian Friedländer på adskillige forestillinger siden 2010 i ind- og udland.

Sideløbende er hun den ene halvdel af kunstduoen The Tower Prophets.

Opvokset i Søborg lige uden for København med en tibetansk far og en dansk mor. 

Anbefaler: Arkitekter Tadao Ando & Luigi Manini, film af Alejandro Jodorowsky & Jaques Tati, det københavnske pladeselskab Escho, Teater Volksbühne i Berlin, Superkilen, Esrom Kroen, Landbohøjskolens Have, kaffe og LP’er.

KaspAr Kaae Sangskrivning Kaspar har gennem de sidste 10 år etableret sig som et anerkendt navn inden for både sangskrivning, produktion og komposition til film og billeder. Han har skrevet og arrangeret seks udgivelser med det anmelderroste band CODY, hvor han også er forsanger. Han har derudover co-writet med en række danske artister som Fallulah, Jonas Petersen (Hymnes From Nineveh) og en række andre, og har i det hele taget bevæget sig over en bred vifte af genrer fra pop til klassisk og støj. Han er, udover CODY, aktiv som musiker i orkestre som Sleep Party People og Broken Twin, og har optrådt rundt om i den store verden og hans musik er blevet brugt i store spillefilm og serier både ind- og udland. Kaspar lever af sin musik, og har undervist på flere højskoler i sangskrivning, arrangement, sammenspil og musikproduktion, og underviser bl.a. i Logic på Borups Højskole. Han har læst journalistik på Roskilde Universitet. Lytter til: Klassisk musik, Neil Young, Kakkamakkafakka, Kanye West, Bob Dylan, The Strokes, Bill Fay, Cat Power, Kevin Morby, Radiohead, Masasolo, Luster, Moussolou, Dråpe, Madrugada, Jonas Alaska, Amason, Dungen, Todd Tejre, Daniel Lanois Anbefaler: Daniel Lanois' produktioner, De Gamles By, Papirøen, Assistensen, Christianias volde (den gamle bygrænse) Christianshavn, Søren Ulrik Thomsen, Theis Ørntoft, Lars Skinnebach, Mayhem, Nørrebroparken, Vindes Skygge af Carlos Ruiz Zafón, visesang på Café Intime om onsdagen.  

KaspAr Kaae

Sangskrivning

Kaspar har gennem de sidste 10 år etableret sig som et anerkendt navn inden for både sangskrivning, produktion og komposition til film og billeder.

Han har skrevet og arrangeret seks udgivelser med det anmelderroste band CODY, hvor han også er forsanger. Han har derudover co-writet med en række danske artister som Fallulah, Jonas Petersen (Hymnes From Nineveh) og en række andre, og har i det hele taget bevæget sig over en bred vifte af genrer fra pop til klassisk og støj.

Han er, udover CODY, aktiv som musiker i orkestre som Sleep Party People og Broken Twin, og har optrådt rundt om i den store verden og hans musik er blevet brugt i store spillefilm og serier både ind- og udland.

Kaspar lever af sin musik, og har undervist på flere højskoler i sangskrivning, arrangement, sammenspil og musikproduktion, og underviser bl.a. i Logic på Borups Højskole. Han har læst journalistik på Roskilde Universitet.

Lytter til: Klassisk musik, Neil Young, Kakkamakkafakka, Kanye West, Bob Dylan, The Strokes, Bill Fay, Cat Power, Kevin Morby, Radiohead, Masasolo, Luster, Moussolou, Dråpe, Madrugada, Jonas Alaska, Amason, Dungen, Todd Tejre, Daniel Lanois

Anbefaler: Daniel Lanois' produktioner, De Gamles By, Papirøen, Assistensen, Christianias volde (den gamle bygrænse) Christianshavn, Søren Ulrik Thomsen, Theis Ørntoft, Lars Skinnebach, Mayhem, Nørrebroparken, Vindes Skygge af Carlos Ruiz Zafón, visesang på Café Intime om onsdagen.  

Julie Hein Sass Urban Movement Julie er leder og underviser på linjen Urban Movement på Johan Borups Højskole. Hun tænder på god energi, glimt i øjnene og vilje! Julie er uddannet cand. scient i humanistisk samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab fra Københavns Universitet og har speciale i brugen af byens rum til sport. Julie har spillet elitefodbold i mange år, men har droppet det til fordel for styrketræning og løbeture i de urbane miljøer i København. Julie har mange års erfaring som projektleder og underviser inden for sport og bevægelse. Julie har blandt andet undervist i idræt på Stenhus Gymnasium, samt været projektansvarlig og træner på et nyt tiltag for unge seriøse fodboldpiger på Stenhus SportsCollege. Tidligere var Julie ansat som projektleder og idéudvikler hos Novo Nordisk SportsCamp, hvor hun var ansvarlig for godt 5000 børn, unge og voksne på sommercamps landet over. Julie er desuden en af kreatørerne bag Distortions FunRun Hipsterløbet. Julie er en aktiv del af løbefællesskabet Right To Movement, hvor hun underviser som løbetræner og løbsafvikler. Right To Movement er et globalt løbefællesskab, som blandt andet står for Palæstina Maraton, som Julie for øvrigt har løbet to gange. For at Julies verden ikke kun skal handle om sport, driver hun sit catering-firma Dinner and Drinks ved siden af. Hos Dinner and Drinks, som Julie startede med to veninder i 2011, er gode råvarer, innovativ madlavning og kvalitet topprioritet. 

Julie Hein Sass

Urban Movement

Julie er leder og underviser på linjen Urban Movement på Johan Borups Højskole. Hun tænder på god energi, glimt i øjnene og vilje! Julie er uddannet cand. scient i humanistisk samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab fra Københavns Universitet og har speciale i brugen af byens rum til sport.

Julie har spillet elitefodbold i mange år, men har droppet det til fordel for styrketræning og løbeture i de urbane miljøer i København. Julie har mange års erfaring som projektleder og underviser inden for sport og bevægelse. Julie har blandt andet undervist i idræt på Stenhus Gymnasium, samt været projektansvarlig og træner på et nyt tiltag for unge seriøse fodboldpiger på Stenhus SportsCollege. Tidligere var Julie ansat som projektleder og idéudvikler hos Novo Nordisk SportsCamp, hvor hun var ansvarlig for godt 5000 børn, unge og voksne på sommercamps landet over. Julie er desuden en af kreatørerne bag Distortions FunRun Hipsterløbet.

Julie er en aktiv del af løbefællesskabet Right To Movement, hvor hun underviser som løbetræner og løbsafvikler. Right To Movement er et globalt løbefællesskab, som blandt andet står for Palæstina Maraton, som Julie for øvrigt har løbet to gange. For at Julies verden ikke kun skal handle om sport, driver hun sit catering-firma Dinner and Drinks ved siden af. Hos Dinner and Drinks, som Julie startede med to veninder i 2011, er gode råvarer, innovativ madlavning og kvalitet topprioritet. 

Pernille Tønnesen Kreativ skrivning Pernille er forfatter til romanerne Vineta – byen fra havet, Esther – en rejsebog, Tilnærmelser og Dagenes rusken. Hun har skrevet digte og noveller, samt to dialogiske bøger Lysende kaos og Via media sammen med forfatteren Marianne Larsen. Desuden har hun skrevet til musik/lyrikoplæsninsgruppen Farvel Søndag, som hun selv medvirkede i og andre musik/litteratur samarbejder. Hun har i en lang årrække undervist i kreativ skrivning på Borups Højskole, hvor hun får eleverne engageret i sprog og litteratur ved at få dem til at eksperimentere med skønlitterære forsøg i alle genrer – og ved at opøve dem i kritiske og konstruktive samtaler med udgangspunkt i deres egne tekster og ved at udvide deres kendskab til alle mulige former for litteratur. Hun er født i København, har læst litteraturvidenskab og har siddet i bestyrelsen for Danske Skønlitterære Forfattere (DSF). Med DSF har hun deltaget i flere rejser for at møde udenlandske forfattere, blandt andet til Berlin, Skt. Petersborg og New York. Hun ser litteratur i en international sammenhæng og har læst bredt og på kryds og tværs i verdenslitteraturen! Anbefaling: Læs med lyst alle de vidunderlige bøger, som findes iblandt os. Find sproget for dine tanker og følelser og forbind dig med andre. Ved at fortælle kan vi lære hinanden og verden at kende og knytte den dybe kontakt, som gør os til mennesker. E-mail: pernille@borups.dk

Pernille Tønnesen

Kreativ skrivning

Pernille er forfatter til romanerne Vineta – byen fra havet, Esther – en rejsebog, Tilnærmelser og Dagenes rusken. Hun har skrevet digte og noveller, samt to dialogiske bøger Lysende kaos og Via media sammen med forfatteren Marianne Larsen. Desuden har hun skrevet til musik/lyrikoplæsninsgruppen Farvel Søndag, som hun selv medvirkede i og andre musik/litteratur samarbejder.

Hun har i en lang årrække undervist i kreativ skrivning på Borups Højskole, hvor hun får eleverne engageret i sprog og litteratur ved at få dem til at eksperimentere med skønlitterære forsøg i alle genrer – og ved at opøve dem i kritiske og konstruktive samtaler med udgangspunkt i deres egne tekster og ved at udvide deres kendskab til alle mulige former for litteratur.

Hun er født i København, har læst litteraturvidenskab og har siddet i bestyrelsen for Danske Skønlitterære Forfattere (DSF). Med DSF har hun deltaget i flere rejser for at møde udenlandske forfattere, blandt andet til Berlin, Skt. Petersborg og New York.

Hun ser litteratur i en international sammenhæng og har læst bredt og på kryds og tværs i verdenslitteraturen!

Anbefaling: Læs med lyst alle de vidunderlige bøger, som findes iblandt os. Find sproget for dine tanker og følelser og forbind dig med andre. Ved at fortælle kan vi lære hinanden og verden at kende og knytte den dybe kontakt, som gør os til mennesker.

E-mail: pernille@borups.dk

Lise Birk Pedersen Dokumentarfilm  

Lise Birk Pedersen

Dokumentarfilm

 

Bjørn Kirk Kunst & Arkitektur, Tegning Bjørn Kirk underviser på kunst & arkitektur linjen. Bjørn har arbejdet med kunst i 30 år og undervist i kunst i 24. De sidste 10 år på Borups Højskole. Der er tre ting, der betyder noget for ham: Maleriet, undervisningen og højskoletanken. Maleriet - Han maler store ekspressive lærreder med drømmeagtige scenerier, hvor et persongalleri af figurer fra forskellige universer synes fanget i et underligt ladet møde. Det er sindet og dets kringelkroge, der er motivet og farverne, der er midlet. Undervisning - Det er mødet med eleverne, der er spændende. Han brænder for at dele sin viden om og begejstring for maleri og kunst med andre, uanset om de har stor eller lille erfaring på forhånd. Det er udviklingen af hver enkelts muligheder snarere end resultatet, der tæller. Højskoletanken - Det er spændende når mennesker fra forskellige baggrunde og med forskellige holdninger mødes. Det kan vi lære meget af, hvis vi får samtalen i gang. Det kræver lyst og engagement og nogen gange viljen til at tilsidesætte egne umiddelbare behov til fordel fællesskabet. Det spændende ved Borups Højskolen er, at det er stedet, hvor disse tre dele, maleriet, undervisningen og højskoletanken, kan gå op i en højere enhed. Anbefaler desuden: Rådmandsgades Skole, Nørrebro United, mystikken i “Four Quartets” af T. S. Eliot. Og en stor iskold fadøl. Se eksempler på Bjørn Kirks kunst: www.bjkirk.dk  

Bjørn Kirk

Kunst & Arkitektur, Tegning

Bjørn Kirk underviser på kunst & arkitektur linjen. Bjørn har arbejdet med kunst i 30 år og undervist i kunst i 24. De sidste 10 år på Borups Højskole. Der er tre ting, der betyder noget for ham: Maleriet, undervisningen og højskoletanken. Maleriet - Han maler store ekspressive lærreder med drømmeagtige scenerier, hvor et persongalleri af figurer fra forskellige universer synes fanget i et underligt ladet møde. Det er sindet og dets kringelkroge, der er motivet og farverne, der er midlet. Undervisning - Det er mødet med eleverne, der er spændende. Han brænder for at dele sin viden om og begejstring for maleri og kunst med andre, uanset om de har stor eller lille erfaring på forhånd. Det er udviklingen af hver enkelts muligheder snarere end resultatet, der tæller. Højskoletanken - Det er spændende når mennesker fra forskellige baggrunde og med forskellige holdninger mødes. Det kan vi lære meget af, hvis vi får samtalen i gang. Det kræver lyst og engagement og nogen gange viljen til at tilsidesætte egne umiddelbare behov til fordel fællesskabet.
Det spændende ved Borups Højskolen er, at det er stedet, hvor disse tre dele, maleriet, undervisningen og højskoletanken, kan gå op i en højere enhed.

Anbefaler desuden: Rådmandsgades Skole, Nørrebro United, mystikken i “Four Quartets” af T. S. Eliot. Og en stor iskold fadøl.
Se eksempler på Bjørn Kirks kunst: www.bjkirk.dk

 


Køkken:

Charlotte Grønlykke Køkkenchef. Tidligere medindehaver af Øbro Spisehus og har forfattet ind til flere kogebøger.

Charlotte Grønlykke

Køkkenchef. Tidligere medindehaver af Øbro Spisehus og har forfattet ind til flere kogebøger.

Lotte Nielsen Køkkenassistent. Tidligere leder af Filmskolens kantine i København.

Lotte Nielsen

Køkkenassistent.
Tidligere leder af Filmskolens kantine i København.

Almiran Souza Er vores brasilianske køkkenassistent og samtidig professionel dyrker af, professor og instruktør i capoeira. Se ham i aktion på endokumentarfilm lavet af elever på højskolen.

Almiran Souza

Er vores brasilianske køkkenassistent og samtidig professionel dyrker af, professor og instruktør i capoeira. Se ham i aktion på endokumentarfilm lavet af elever på højskolen.


Bestyrelsen


Bjørn Erichsen
Formand. Tidligere højskolelærer. Grundlægger af og tidligere forstander for Den Europæiske Filmhøjskole. Tidligere TV-direktør på DR. Tidligere chef for European Broadcast Union.

René Bach
Næstformand. Uddannet KaosPilot. Bachelor i ledelse og entrepreneurship. Medstifter af KaosManagement. Medstifter, partner og direktør i Copenhagen Coaching Company.

 

 

 

 

Moqi Trolin
svensk sceneinstruktør og teaterdirektør der er bosat i Danamrk. Han er uddannet på Statens Teaterskole i København 2001-2005. 

Jens Tolsgaard
Komponist og musiker. Tidligere højskolelærer i musik.

Anne Smith Pedersen
Cand. scient. pol. Lederuddannet fra Henley Business School. Program og HR direktør i Børnefonden.

 

Helle Jørgensen
Cand. jur. Tidl. kontorchef i Yngre Læger. Er nu aktiv i Juristforbundets pensionistforening.

Merle Baere
Tidligere elev på Borups Højskole, nu med i elevforeningens bestyrelse. Studerende på RUC.

Signe Louise Pedersen
Tidligere elev på Borups Højskole. Journalist og tilrettelægger på Radio24syv.

Suppleant:

Lise Nielsen
Cand. Polit., PhD. Kontorchef i Ministeriet for by, bolig og landdistrikter.