Johan Borups Højskole

musik

Sangskrivning, sang og produktion

Det skal være sjovt at arbejde med musik – men musik må gerne gøre ondt. Musik skal være rørende og relevant; den kan være drømmende eller dansabel, underspillet eller storladen, tankevækkende eller underholdende. Men musikken er altid vigtig, fordi den påvirker vores liv på så mange måder. Og netop derfor er det så fantastisk at lave sine egne sange og lære at behandle og udtrykke dem.

Hvis du drømmer om at arbejde intenst med din egen musik og din egen stemme, få udfordringer og inspiration, er et halvt år på Johan Borups Højskoles Musiklinje det rette valg.  

Musiklinjen tilbyder kreative undervisere og et studiemiljø hvor du kan udvikle dine ideer i et inspirerende møde med de andre på holdet. Og med dig selv. Midt i København.

Om du er nybegynder eller har en masse erfaring er ikke det vigtigste. Det vigtigste er at du sætter dig selv på spil og er nysgerrig efter at afsøge nye muligheder i din musik.

UNDERVISNINGEN

Undervisningen foregår i intensive workshopforløb af 1 til 2 ugers varighed. Du vil konstant blive stillet opgaver som du skal løse. Individuelt eller sammen med andre. Du vil komme til at spille koncerter i forskellige sammenhænge på skolen og på et par spillesteder i København. 

Vi stiller erfarne undervisere til rådighed, som hver især er eksperter på deres område. Alt dette for at du får mulighed for at få udviklet dit talent, din musik og din sang.

Det faglige mål er, at du udvikler dine potentialer og uddannelsesmuligheder indenfor sang, sangskrivning og musikproduktion. At du kommer videre med dit eget kreative og autentiske udtryk som skabende kunstner. 

Hvad enten det er din tanke at søge på Konservatoriet, Universitetet, seminariet, MGK eller at afprøve dit talent i et udfordrende og trygt miljø, vil et ophold på Johan Borups Højskole være en oplagt mulighed.

Sangskrivning og produktion

Sangskrivning er hovedåren på linjen. Undervisningen foregår som en blanding af oplæg, workshops og individuelt arbejde med løbende feedback. Du vil blive stillet almene sangskrivningsopgaver og få mere personlige benspænd, og der vil være både co-writes og individuelle opgaver.

Vi skal tale om, hvordan man forbedrer sit tekstflow, hvordan man redigerer sine melodier og akkorder, hvordan man arrangerer sangene - og meget andet.

Samtidig vil du få undervisning i produktion, primært i musikprogrammet Logic Pro. At arbejde med computer åbner sangskrivningen op; den giver os nye muligheder for at realisere de lydbilleder, vi går med i vores hoveder - hvorvidt det er synthlyde, korarrangementer eller effektede beats. Muligheden for at bearbejde sin sange på computeren gør ikke blot processen mere spændende; det er en essentiel og ofte integreret del af moderne sangskrivning. 

Du lærer ikke at blive en færdig producer, men du modtager redskaber, som bedre gør dig i stand til at forstå produktionsbegreber, tænke i lydbilleder og bearbejde dine egne ideer. 

Du kan arbejde på egen computer, men skolen stiller også arbejdsstationer til rådighed, og mod slutningen af opholdet vil vi desuden indspille i et professionelt studie.

SANG

Sang handler om personligt udtryk; evnen til at fortolke ord, toner og nærvær. Gennem sange og øvelser vil vi udforske, udvide, og udvikle stemmens mange muligheder med fokus på klang, tekstfortolkning, rytmik, frasering, teknik, improvisation og musik/genreforståelse.

Vi vil arbejde med at håndtere nervøsiteten for at synge foran andre og skabe et trygt rum, hvor alle - uanset erfaring - vil føle sig trygge og udvikle sig.

Undervisningen foregår dels som masterclasses hvor alle er tilstede, men også i mindre grupper og solo. Materialet består både cover-sange og egne kompositioner.

UNDERVISERE

Michael Møller. Kaspar Kaae og Lone Selmer

Michael Møller
Michael har stor erfaring som både sangskriver og underviser. Han har i løbet af de sidste 15 år etableret sig som en af væsentligste stemmer på den danske musikscene med både kunstnerisk og kommerciel succes. Med indiekollektivet Moi Caprice og popbandet The Mountains har han løbende haft markante radiohits – heriblandt 5 Ugens Uundgåelige på P3, mens hans soloudgivelser har hørt til de mest anmelderroste udgivelser i Danmark. Han vandt i 2011 en Danish Music Award som årets innovatør og i 2012 en kritikerpris som årets komponist. Han har spillet et utal af koncerter i ind – og udland - bl.a. tre gange på Roskilde Festival, arbejdet i mange forskellige genrer og samarbejdet med mange forskellige musikere, fra danske avantgardekomponister til vietnamesiske harpeinstrumentalister.

Han har studeret musik- og litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Indenfor de seneste 5 år har han opbygget stor erfaring som underviser på forskellige højskoler og Rytmisk Musikkonservatorium, hvor han er fast underviser på sangskriverlinjen.

Lytter bl.a. til: Kate Bush, Cocteau Twins, Bob Dylan, Tame Impala, Kanye West, Sia, Susanne Sundfør, Talk Talk, The Cure, St. Vincent, Robert Wyatt.

Kaspar Kaae

Kaspar har gennem de sidste 10 år etableret sig som et anerkendt navn inden for både sangskrivning, produktion og komposition til film og billeder.

Han har skrevet og arrangeret seks udgivelser med det anmelderroste band CODY, hvor han også er forsanger. Han har derudover co-writet med en række danske artister som Fallulah, Jonas Petersen (Hymnes From Nineveh) og en række andre, og har i det hele taget bevæget sig over en bred vifte af genrer fra pop til klassisk og støj.

Han er, udover CODY, aktiv som musiker i orkestre som Sleep Party People og Broken Twin, og har optrådt rundt om i den store verden og hans musik er blevet brugt i store spillefilm og serier både ind- og udland.

Kaspar lever af sin musik, og har undervist på flere højskoler i sangskrivning, arrangement, sammenspil og musikproduktion, og underviser bl.a. i Logic på Johan Borups Højskole. Han har læst journalistik på Roskilde Universitet.

Lytter bl.a. til: Klassisk musik, Neil Young, Kakkamakkafakka, Kanye West, Bob Dylan, The Strokes, Bill Fay, Cat Power, Kevin Morby, Radiohead, Masasolo, Luster, Moussolou, Dråpe, Madrugada, Jonas Alaska, Amason, Dungen, Todd Tejre, Daniel Lanois

Lone Selmer
Sanger, pianist, sangskriver, korarrangør. Har meget stor undervisningserfaring og kæmpe kærlighed til at undervise. Synger/ spiller med egne orkestre- er album aktuel med "Dagslys" som kan findes på Spotify. Spiller med bandet Burnin Red Ivanhoe og har medvirket som solist og korsanger på et hav af udgivelser.

Udover Johan Borups, har Lone undervist på utallige korstævner, højskoler, musikskoler, MGK, konservatorier og har fået udgivet en del korarrangementer. Lige nu er hun i startfasen på en børneplade med egne sange.

Underviser også i faget Vocal Performance, som blander sang, kor, dans og teater i en smuk og meget skør cocktail.

Lone er meget inspireret af nordiske kunstnere og elsker at lytte til sangere der synger på deres "drømmesprog". Elsker også Joni Mitchell, Justin Timberlake, tekster eller toner der får gåsehuden til at pible frem.

 

GÆSTEUNDERVISERE FORÅR 2018

sangskrivning2.jpg
sangskrivning4.jpg

  Michael Møller

Michael Møller


  Kaspar Kaae

Kaspar Kaae


  Lone Selmer

Lone Selmer