Skal du noget på torsdag?

Måske er du en af dem der ikke kom ind på dit drømmestudie i denne omgang, eller måske trænger du bare til en kreativ, tænksom pause?

Vi har stadig ledige pladser på nogle af vores linjer, og du kan stadig nå at være med!

Forfatter, Teater & Scenekunst, Journalist, Design, Arkitektur & Kunst

 

Ses vi på torsdag?

 

Læs mere og tilmeld dig i højre side.

 foto: Malthe Ivarsson

foto: Malthe Ivarsson

 

 

 

Posted
AuthorSara Amrani

Vi er glade og stolte over at præsenterer vores nye underviser på Design: Nikolaj Lorentz Mentze

Nikolaj er uddannet industriel designer fra Kolding Designskole i 2013 og har sin egen tegnestue, STUDIO 0405, som arbejder i feltet mellem rum og objekt i husets og møblets skala.

Et centralt spørgsmål for Nikolaj er, hvordan bygningskulturens historiske, tekniske og æstetiske egenskaber kan kvalificeres og videreudvikles i et samlet rumligt greb.

Nikolaj arbejder med en 1:1 tilgang gennem fordybelse i håndværket, formgivning og den direkte tilgang til materialets egenskaber. Han har formgivet objekter, tegnet installationer, udstillinger og set design for internationale brands.

Omdrejningspunktet er materialets poetiske kvaliteter. Den direkte, fysiske oplevelse af materialer, konstruktion og rum. Stoflighed og tyngde. Lys og skygge.

Nikolaj er optaget af at forene en stærk arkitektonisk karakter og et højt niveau i den rumlige og stoflige bearbejdning med et lavt ressourceforbrug i et bæredygtigt helhedsperspektiv.

Vi glæder os til at have ham med på holdet!

nm.jpg
Posted
AuthorBenedikte Skovbakke

Går du og overvejer at starte på dokumentarfilmlinjen i efteråret 2018? Der er i skrivende stund stadig et par ledige pladser tilbage. Hvis du har har lyst til at komme forbi og se skolen og møde underviserne, eller har du spørgsmål – så skynd dig at kontakt os, så laver vi en aftale: +45 3312 3445, borups@borups.dk

På dokumentarfilmlinjen arbejder vi med historiefortællingen og dens betydning for vores forståelse af os selv og den verden vi lever i.

Linjen ledes af dokumentarfilminstruktør og CPH:DOX Everyday redaktør Frank Piasecki Poulsen. Derudover er Lise Birk Pedersen underviser på linjen. Lise er også dokumentarfilminstruktør, og står blandt andet bag "Putin's kiss".

Frank har arbejdet som dokumentarfilminstruktør i 20 år og har sideløbende haft jobs som tv-tilrettelægger, manuskriptforfatter og tv-vært. Desuden er Frank en ivrig samfundsdebattør, moderator og underviser.

Frank Piasecki Poulsen har et stort netværk i dokumentarfilmbranchen og du vil under forløbet blive undervist af og møde spændende gæstelærere fra branchen.

Læs mere om dokumentarfilmlinjen, og se tidligere elevers produktioner her: http://www.borups.dk/dokumentarfilm/

Dokumentar_visning.jpg
Posted
AuthorSara Amrani

Forfatter Kristina Stoltz bliver den nye leder af Johan Borups Forfatterlinje. Hun debuterede i 2000 med digtsamlingen ’Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse’ og har siden udgivet digte, romaner, fortællinger og børnebøger.

Kristina Stoltz.jpg

Hun har studeret litteraturvidenskab og teologi på Københavns Universitet, og er moderne danser fra Skolen for Moderne Dans i København og Danshögskolan i Stockholm.

Kristina trækker i høj grad på sin fortid som danser, når hun skriver. Hun mener, at rytme, timing og rum-forståelse er lige så vigtige elementer for den gode tekst, som det er for koreografen og danseren. Men hun bruger også den visuelle kunst (maleri, fotografi, installationskunst, arkitektur etc.), musikken, film og teater som inspiration.

Og så mener Kristina, at noget af det mest afgørende for at blive en god forfatter, er at blive en god læser. Hun er selv en flittig læser, og synes selv, at hun har en bred litterær smag. Hun elsker forfattere som Virginia Woolf, Djuna Barnes, D.H. Lawrence, Henrik Pontoppidan, Kirsten Thorup, Inger Christensen, Ernest Hemingway, William Faulkner, Agota Kristof, Sylvia Plath, Ursula Andkjær Olsen, Joseph Conrad, og hun kunne blive ved og ved. Hun mener også, at man må interessere sig for verden – det skader for eksempel ikke at læse avisen. Kristina skriver selv til Politiken og til Klassekampen i Norge.   

Du kan læse mere om forfatterlinjen her

Nye hold starter 2. august 2018, og der er stadig plads!

Posted
AuthorSara Amrani

På den nye Forfatter- og Journalistlinje kommer du til at stifte bekendtskab med en bred vifte af både journalistiske og skønlitterære genrer.

Spændende journalistik er ofte fortællende. Spændende litteratur er ofte journalistisk. På denne linje arbejder vi kreativt med journalistikken og litteraturen, og vi boltrer os i de genrer, der slår bro fra det ene til det andet.

Du vælger enten hovedfag på Journalist- eller Forfatterlinjen, og én dag om ugen mødes vi og arbejder med det ”fælles gods”, som findes i krydsfeltet mellem litteratur og journalistik.

Glæd dig til at møde en masse spændende forfattere og journalister, og find din helt egen litterære eller journalistiske stemme.

Nye hold starter 2. august 2018, og der er åben for tilmelding nu!

Du kan læse mere om linjerne HER

magasiner.jpg
Posted
AuthorSara Amrani

Interesserer du  dig  for  humanitære kriser,  nødhjælpsarbejde  og andre globale problemstillinger, og er du under 30 år? Så er du måske en af de 25 unge, der med hjælp fra Politiken-Fonden kan få friplads på Johan Borups sommerhøjskole med Læger uden Grænser. På kurset vil du blandt andre møde direktør for Læger uden Grænser Jesper Brix, krigsfotograf Jan Grarup, tidligere udsendte sygeplejerske Merete Engell, folketingspolitikere, eksperter og mange, mange flere. Hver dag byder på debatter, workshops og inspirerende oplæg, og du vil komme helt tæt på de problemer og dilemmaer, Læger uden Grænser møder i sit daglige arbejde. Det hele foregår 25. juni-1. juli på og omkring Johan Borups Højskole midt i København.

Hvis det er noget for dig og du er under 30 år, så send hurtigst muligt og senest 10. maj en mail til ina@borups.dk med et par linjer om dig selv, og hvorfor du gerne vil med på kurset.

Den normale pris for kurset er 3.700 kroner og 3.200 kroner for studerende og gamle elever. Får du en af de 25 fripladser, får du forløbet - næsten - gratis. Så skal du blot betale 200 kroner.

Du kan læse meget mere om sommerhøjskolen her.

Læger uden Grænser2.jpg
Posted
AuthorIna Jacobsen

PRESSEMEDDELELSE | ANNE LISE MARSTRAND-JØRGENSEN NY FOLKEPROFESSOR

»Jeg glæder mig til at blive en del af et levende højskolemiljø i hjertet af København«.

Den kendte forfatter og menneskerettighedsaktivist Anne Lise Marstrand-Jørgensen bliver ny folkeprofessor ved Johan Borups Højskole. Hun følger efter Adam Holm, som i 2017 var den første på posten.

”Vi er stolte og lykkelige over, at så stor en kunstner og så varm en aktivist nu får sin gang på Johan Borups Højskole”, siger forstander Bjørn Bredal.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen udtaler: ”Jeg glæder mig til at blive en del af et levende højskolemiljø i hjertet af København. Højskolerne er enestående og uundværlige: Der er ikke mange andre steder, hvor mennesker kan mødes på den måde for at blive klogere på sig selv og verden og tage del i et dannende fællesskab. Det ser jeg frem til at bidrage til.”

Der er tale om et honorært professorat på linje med universiteternes adjungerede professorer.
Johan Borups Højskole ved Frederiksholms Kanal i København har oprettet
professoratet med det formål at bringe videnskabelig, kunstnerisk og politisk
elitekultur i kontakt med den brede folkekultur og oplysning. I efteråret 2017 holdt Adam Holm tre folkelige forelæsninger, som trak fulde huse: Om ”Punk”, om ”Syrien” og om ”Europa”.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen tiltræder ved skolens generalforsamling til april. 
Hun holder i efteråret 2018 tre folkelige forelæsninger, hvis emner annonceres
senere.

Yderligere oplysninger hos forstander Bjørn Bredal, 33 12 34 45 /
Anne Lise Marstrand-Jørgensen 30 61 35 62

Anne-Lise Marstrand.jpg
Posted
AuthorSara Amrani

Julefreden er for alvor ved at sænke sig over palæet, og vi ser tilbage på et år fyldt med spændende oplevelser og arrangementer.

God jul.jpg

 

Året bød bl.a. på:

Rejser til Paris og Berlin, HÖST - Nordisk Litteraturfestival, Kulturnatten, VR med Læger uden Grænser, pladerelease, to tøjbyttemarkeder og tangworkshop med GRO SELV, forelæsninger med Folkeprofessor Adam Holm, Golden Days koncert med Mogens Dahl, CPH:DOX filmfestival, launch af projektet ’Internationale Kunstnere i Danmark’, indvielse af vores nye promenade og ’Johans Have’ med TagTomat, julemiddag for unge asylansøgere, 250.000 kr. blev samlet ind ved Kunstauktion for uledsagede flygtningebørn, støtte til udvikling af vores kulturhus, Humanity in Actions sommerakademi, to udsolgte afgangsforestillinger - LOLA og HEIMAT på Teater Bremen, massere af ny kunst i huset, løbeture med KVINFO og Right to Movement, nyt bibliotek, sanketure, Det Levende Bord, biodynamiske vinoplevelser, sommerkursus med Politiken, utallige sange fra højskolesangbogen, skønne korarrangementer...
 

Og en masse andre fantastiske foredrag, ferniseringer, koncerter, elever, bekendtskaber og samarbejdspartnere.


Tak for i år og på gensyn på højskolen i 2018!

F.eks. med Læger uden Grænser til et spændende sommerkursus 25. juni – 01. juli

LÆS MERE HER

Posted
AuthorSara Amrani

TAG PÅ HØJSKOLE TIL SOMMER MIDT I KØBENHAVN!

Læger uden grænser.png

I samarbejde med Læger Uden Grænser sætter Johan Borups Højskole den 25. juni til 1. juli fokus på nogle af de helt store globale problemstillinger.

Sommerkurset tager udgangspunkt i nogle af de udfordringer og dilemmaer, som Læger uden Grænser møder i sit arbejde rundt omkring i verden: Humanitære kriser, sundhed, krig og mennesker på flugt.

Hver dag er der program fra morgen til aften med inspirerende oplæg, fælles diskussioner af etiske dilemmaer og desuden workshops med tidligere udsendte fagfolk og førende forskere og folketingspolitikere. Aftenerne byder på kulturelle tilbud - film, foredrag og musik - der på den ene eller anden måde beskæftiger sig med de emner, sommerkurset kredser om. 

Skynd dig at tilmelde dig, hvis du vil have en sommer med faglighed, inspiration, afslapning, højskolesang, foredrag, udflugter, dejlig mad – og måske en svømmetur i havnens rene vand! 

Mød blandt andre direktør for Læger uden Grænser Jesper Brix, tidligere udsendte Merete Engell og krigsfotograf Jan Grarup.

LÆS MERE HER: 

'tag med læger uden grænser på højskole'  - 25. JUNI - 1. JULI

Se indslaget fra TV2 Lorry - da de besøgte det sommerkursus vi afholdte med Politiken i sommeren 2017, under overskriften 'Flyt Verden' som 102 kursister deltog i, heriblandt Hannah, Ib og Frida - mød dem her: 

Posted
AuthorSara Amrani
Coverbillede.jpg

Forårsholdet begynder søndag d. 7 januar. Linjerne du kan vælger i mellem:

 

MUSIK - SANGSKRIVNING, SANG OG PRODUKTION

ARKITEKTUR OG MODERNE KUNST

DESIGN - FRA IDÉ TIL EKSEKVERING

TEATER & SCENEKUNST - DEN SKABENDE SKUESPILLER

JOURNALISTIK & KREATIV SKRIVNING - SAMFUND, ENGAGEMENT, LITTERATUR

DOKUMENTARFILM -  FILMPRODUKTION, HISTORIEFORTÆLLING, SAMFUND

 

Forårsholdet begynder søndag den 7. januar 2018 og slutter lørdag den 23. juni 2018. Det koster 1300,- kr. pr. uge plus 5000,- kr. for en studierejse og 1000,- kr. for materialer. Samlet: 37.200 kr. Der betales herudover 1000,- kr. i tilmeldingsgebyr.

Tilmeld dig HER

 

Få et lille indblik i livet på Johan Borups Højskole:

Posted
AuthorBenedikte Skovbakke
Magasin FERDIIIGg.jpg

 

Det Levende Bord er et valgfag på Johan Borups Højskole der handler om mad, bæredygtighed og værtskab. Eleverne fra valgfaget inviterede onsdag aften 100 af højskolens venner, samarbejdspartnere, skolekreds, personale og elevforening til kulminationen af 2 måneders 'kulinarisk dannelse' på valgfaget.

 

En FANTASTISK veltilrettelagt AFTEN MED økologisk, vegetarisk 5-retters (gourmet!) menu, som sad lige i skabet ((se menuen nedenfor), på smukt anrettede tallerkener, serveret med smil og overskud, nøje udvalgte biodynamiske vine fra L'Esprit du Vin og øl fra TO ØL, Al SAMMEN eksekveret og præsenteret af eleverne, SAMT INDSLAG OG TALER.

Magasin FERDIIIGg-10.jpg
Magasin FERDIIIGg-9.jpg

Mellem retterne kunne gæsterne læne sig tilbage til Luciakor, oplæsning, og musik. På talerstolen var Coops CSR-chef Thomas Roland, som bl.a. talte om mad som identitet og kultur, og afsluttede med en udgangs (bord)bøn med disse fire små madråd, som han selv følger i sin hverdag, og som han håber, alle gæsterne også vil gå ud i verden og kæmpe for:

- Bliv ved med at kæmpe for en bedre madkultur, men døm ikke andre folk for, hvad de spiser! Husk, at maden forener os – som dette måltid i dag – mere end den adskiller os!

-Vær ikke bange for at smage på alt, hvad mennesker har lavet til jer! Selvom vi i dag frygter industrien og kemien mere, end vi frygter naturen, så skal I vide, at der faktisk står gode mennesker bag alle varer.

- Bliv ved med at være nysgerrige – på smagen, på oprindelsen, og på processen – så vil I også være i stand til at skelne de halve fra de hele sandheder!

- Og husk, at selvom I hver især ikke flytter meget, så virker symbolpolitik faktisk – kultur er noget vi skaber, også en klimarigtig madkultur. Så gå ud i verden med samme gejst, som her på højskolen, som de madforbilleder, I er!

Magasin FERDIIIGg-17.jpg
Magasin FERDIIIGg-13.jpg

På scenen var også Jakob Molsen, som har været gæsteunderviser på valgfaget og bl.a. har lært eleverne at lave deres egen surdej. Som eleverne havde bagt brød på til aftenen. 

Økologi har altid været centralt i Jakobs madlavning, og baserer hele hans køkken på økologiske grønsager, bær, krydderurter og spiselige blomster fra hans egen økologiske køkkenhave efter sæsonen.

TAK TIL ELEVERNE FRA DET LEVENDE BORD for en dejlig aften! 

I magasinet her kan du læse om 'vores bord', biodynamik, økologisk vin, sankning, surdejsbrød, elevernes besøg hos Coops CSR-chef og TO ØL, samt opskrifter på nogle af de retter der blev serveret. God fornøjelse

Posted
AuthorSara Amrani

Fredag d. 10 november havde Johan Borups Højskole et fuldt program. Der var både indbudt til fernisering hos Arkitektur og Moderne Kunst og Tøjbyttebar i samarbejde med GRO SELV.

Brutalis Brutalis fernisering

Arkitektur og Moderne Kunst viste hvordan man kan arbejde med beton som materiale. 

17 betonskulpturer dannede rammen for installationen Brutalis Brutalis. Eleverne hentede inspiration fra brutalismens udtryk og formsprog til deres skulpturer. Installationen var derudover iscenesat med et lydlandskab af Mathias Ulvestad.    

Brutalisme er en arkitektonisk stilart som særlig er kendt for dets rene og geometriske udtryk samt et materialevalg hvor glas, stål og særlig beton var de fortrukne. 

Følg elevernes proces herunder:

Se de færdige skulpturer og mærk stemningen fra ferniseringen i filmen herunder:


TØJBYTTEBAR

Efter fernisering stod den på shopping og fyraftensøl. Tøjbyttebar blev holdt i samarbejde med GRO SELV. 

Arrangementet gav mulighed for miljøvenlig shopping, hvor man byttede sig til tøj, fremfor at  købe nyt.  Et koncept som prøver at gøre op med tekstilindustriens belastning af miljøet. For hvorfor bruge både penge og jordens ressourcer på nyt tøj, når man kan bytte sig til det?

Posted
AuthorBenedikte Skovbakke

NU HER DET HÖST

Oplev Venus - Let's talk about sex, Tomas Espedal (NO) og Marstrand-Jørgensen (DK) ved Frederiksholms Kanal!

Höst er Københavns og Nordens nye litteraturfestival. 

Kom til en weekend med morgensang, fællesspisning, forfattersamtaler, workshops, brandtaler, koncert og meget mere.. 

Mød også: Marie Silkeberg (SE), Andri Snær Magnason (IS), Vagant (NO/DK), Ingvild Lothe (NO), Bent Sørensen (DK), Aydin Soei (DK) og mange mange flere...

Se det fulde program og køb din billet (partout eller endagsbillet) HER

HÖST hjemmeside ny.jpg
Posted
AuthorSara Amrani

Den kendte tv-vært og historiker er netop udpeget som Danmarks første folkeprofessor.

Der er tale om et honorært professorat på linje med universiteternes adjungerede professorer.

Johan Borups Højskole ved Frederiksholms Kanal i København har med støtte fra Folkehøjskolernes Forening i Danmark, FFD, besluttet at oprette det nye, etårige professorat.

Professoratets formål er at bringe videnskabelig, kunstnerisk og politisk elitekultur i kontakt med den brede folkekultur og oplysning.

Adam Holm tiltrådte ved skolens generalforsamling, mandag, hvor han blev præsenteret af bestyrelsens formand, tidligere tv-direktør Bjørn Erichsen.

Til efteråret holder Adam Holm den første af tre folkelige forelæsninger.

Yderligere oplysninger
se pressemeddelelsen her:

PRESSEMEDDELELSE Adam Holm ny folkeprofessor

Posted
AuthorSara Amrani