PRESSEMEDDELELSE | ANNE LISE MARSTRAND-JØRGENSEN NY FOLKEPROFESSOR

»Jeg glæder mig til at blive en del af et levende højskolemiljø i hjertet af København«.

Den kendte forfatter og menneskerettighedsaktivist Anne Lise Marstrand-Jørgensen bliver ny folkeprofessor ved Johan Borups Højskole. Hun følger efter Adam Holm, som i 2017 var den første på posten.

”Vi er stolte og lykkelige over, at så stor en kunstner og så varm en aktivist nu får sin gang på Johan Borups Højskole”, siger forstander Bjørn Bredal.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen udtaler: ”Jeg glæder mig til at blive en del af et levende højskolemiljø i hjertet af København. Højskolerne er enestående og uundværlige: Der er ikke mange andre steder, hvor mennesker kan mødes på den måde for at blive klogere på sig selv og verden og tage del i et dannende fællesskab. Det ser jeg frem til at bidrage til.”

Der er tale om et honorært professorat på linje med universiteternes adjungerede professorer.
Johan Borups Højskole ved Frederiksholms Kanal i København har oprettet
professoratet med det formål at bringe videnskabelig, kunstnerisk og politisk
elitekultur i kontakt med den brede folkekultur og oplysning. I efteråret 2017 holdt Adam Holm tre folkelige forelæsninger, som trak fulde huse: Om ”Punk”, om ”Syrien” og om ”Europa”.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen tiltræder ved skolens generalforsamling til april. 
Hun holder i efteråret 2018 tre folkelige forelæsninger, hvis emner annonceres
senere.

Yderligere oplysninger hos forstander Bjørn Bredal, 33 12 34 45 /
Anne Lise Marstrand-Jørgensen 30 61 35 62

Anne-Lise Marstrand.jpg
Posted
AuthorSara Amrani

Julefreden er for alvor ved at sænke sig over palæet, og vi ser tilbage på et år fyldt med spændende oplevelser og arrangementer.

God jul.jpg

 

Året bød bl.a. på:

Rejser til Paris og Berlin, HÖST - Nordisk Litteraturfestival, Kulturnatten, VR med Læger uden Grænser, pladerelease, to tøjbyttemarkeder og tangworkshop med GRO SELV, forelæsninger med Folkeprofessor Adam Holm, Golden Days koncert med Mogens Dahl, CPH:DOX filmfestival, launch af projektet ’Internationale Kunstnere i Danmark’, indvielse af vores nye promenade og ’Johans Have’ med TagTomat, julemiddag for unge asylansøgere, 250.000 kr. blev samlet ind ved Kunstauktion for uledsagede flygtningebørn, støtte til udvikling af vores kulturhus, Humanity in Actions sommerakademi, to udsolgte afgangsforestillinger - LOLA og HEIMAT på Teater Bremen, massere af ny kunst i huset, løbeture med KVINFO og Right to Movement, nyt bibliotek, sanketure, Det Levende Bord, biodynamiske vinoplevelser, sommerkursus med Politiken, utallige sange fra højskolesangbogen, skønne korarrangementer...
 

Og en masse andre fantastiske foredrag, ferniseringer, koncerter, elever, bekendtskaber og samarbejdspartnere.


Tak for i år og på gensyn på højskolen i 2018!

F.eks. med Læger uden Grænser til et spændende sommerkursus 25. juni – 01. juli

LÆS MERE HER

Posted
AuthorSara Amrani

TAG PÅ HØJSKOLE TIL SOMMER MIDT I KØBENHAVN!

Læger uden grænser.png

I samarbejde med Læger Uden Grænser sætter Johan Borups Højskole den 25. juni til 1. juli fokus på nogle af de helt store globale problemstillinger.

Sommerkurset tager udgangspunkt i nogle af de udfordringer og dilemmaer, som Læger Uden Grænser møder i sit arbejde rundt omkring i verden: Humanitære kriser, sundhed, krig og flygtningestrømme.

Hver dag er der program fra morgen til aften med inspirerende oplæg, fælles diskussioner af etiske dilemmaer og desuden workshops med tidligere udsendte fagfolk og førende forskere og folketingspolitikere. Aftenerne byder på kulturelle tilbud - film, foredrag og musik - der på den ene eller anden måde beskæftiger sig med de emner, sommerkurset kredser om. 

Skynd dig at tilmelde dig, hvis du vil have en sommer med faglighed, inspiration, afslapning, højskolesang, foredrag, udflugter, dejlig mad – og måske en svømmetur i havnens rene vand! 

Mød blandt andre direktør for MSF Jesper Brix, Merete Engell, krigsfotograf Jan Grarup og mange flere. 

LÆS MERE HER: 

'tag med læger uden grænser på højskole'  - 25. JUNI - 1. JULI

Se indslaget fra TV2 Lorry - da de besøgte det sommerkursus vi afholdte med Politiken i sommeren 2017, under overskriften 'Flyt Verden' som 102 kursister deltog i, heriblandt Hannah, Ib og Frida - mød dem her: 

Posted
AuthorSara Amrani
Coverbillede.jpg

Forårsholdet begynder søndag d. 7 januar. Linjerne du kan vælger i mellem:

 

MUSIK - SANGSKRIVNING, SANG OG PRODUKTION

ARKITEKTUR OG MODERNE KUNST

DESIGN - FRA IDÉ TIL EKSEKVERING

TEATER & SCENEKUNST - DEN SKABENDE SKUESPILLER

JOURNALISTIK & KREATIV SKRIVNING - SAMFUND, ENGAGEMENT, LITTERATUR

DOKUMENTARFILM -  FILMPRODUKTION, HISTORIEFORTÆLLING, SAMFUND

 

Forårsholdet begynder søndag den 7. januar 2018 og slutter lørdag den 23. juni 2018. Det koster 1300,- kr. pr. uge plus 5000,- kr. for en studierejse og 1000,- kr. for materialer. Samlet: 37.200 kr. Der betales herudover 1000,- kr. i tilmeldingsgebyr.

Tilmeld dig HER

 

Få et lille indblik i livet på Johan Borups Højskole:

Posted
AuthorBenedikte Skovbakke
Magasin FERDIIIGg.jpg

 

Det Levende Bord er et valgfag på Johan Borups Højskole der handler om mad, bæredygtighed og værtskab. Eleverne fra valgfaget inviterede onsdag aften 100 af højskolens venner, samarbejdspartnere, skolekreds, personale og elevforening til kulminationen af 2 måneders 'kulinarisk dannelse' på valgfaget.

 

En FANTASTISK veltilrettelagt AFTEN MED økologisk, vegetarisk 5-retters (gourmet!) menu, som sad lige i skabet ((se menuen nedenfor), på smukt anrettede tallerkener, serveret med smil og overskud, nøje udvalgte biodynamiske vine fra L'Esprit du Vin og øl fra TO ØL, Al SAMMEN eksekveret og præsenteret af eleverne, SAMT INDSLAG OG TALER.

Magasin FERDIIIGg-10.jpg
Magasin FERDIIIGg-9.jpg

Mellem retterne kunne gæsterne læne sig tilbage til Luciakor, oplæsning, og musik. På talerstolen var Coops CSR-chef Thomas Roland, som bl.a. talte om mad som identitet og kultur, og afsluttede med en udgangs (bord)bøn med disse fire små madråd, som han selv følger i sin hverdag, og som han håber, alle gæsterne også vil gå ud i verden og kæmpe for:

- Bliv ved med at kæmpe for en bedre madkultur, men døm ikke andre folk for, hvad de spiser! Husk, at maden forener os – som dette måltid i dag – mere end den adskiller os!

-Vær ikke bange for at smage på alt, hvad mennesker har lavet til jer! Selvom vi i dag frygter industrien og kemien mere, end vi frygter naturen, så skal I vide, at der faktisk står gode mennesker bag alle varer.

- Bliv ved med at være nysgerrige – på smagen, på oprindelsen, og på processen – så vil I også være i stand til at skelne de halve fra de hele sandheder!

- Og husk, at selvom I hver især ikke flytter meget, så virker symbolpolitik faktisk – kultur er noget vi skaber, også en klimarigtig madkultur. Så gå ud i verden med samme gejst, som her på højskolen, som de madforbilleder, I er!

Magasin FERDIIIGg-17.jpg
Magasin FERDIIIGg-13.jpg

På scenen var også Jakob Molsen, som har været gæsteunderviser på valgfaget og bl.a. har lært eleverne at lave deres egen surdej. Som eleverne havde bagt brød på til aftenen. 

Økologi har altid været centralt i Jakobs madlavning, og baserer hele hans køkken på økologiske grønsager, bær, krydderurter og spiselige blomster fra hans egen økologiske køkkenhave efter sæsonen.

TAK TIL ELEVERNE FRA DET LEVENDE BORD for en dejlig aften! 

I magasinet her kan du læse om 'vores bord', biodynamik, økologisk vin, sankning, surdejsbrød, elevernes besøg hos Coops CSR-chef og TO ØL, samt opskrifter på nogle af de retter der blev serveret. God fornøjelse

Posted
AuthorSara Amrani

Fredag d. 10 november havde Johan Borups Højskole et fuldt program. Der var både indbudt til fernisering hos Arkitektur og Moderne Kunst og Tøjbyttebar i samarbejde med GRO SELV.

Brutalis Brutalis fernisering

Arkitektur og Moderne Kunst viste hvordan man kan arbejde med beton som materiale. 

17 betonskulpturer dannede rammen for installationen Brutalis Brutalis. Eleverne hentede inspiration fra brutalismens udtryk og formsprog til deres skulpturer. Installationen var derudover iscenesat med et lydlandskab af Mathias Ulvestad.    

Brutalisme er en arkitektonisk stilart som særlig er kendt for dets rene og geometriske udtryk samt et materialevalg hvor glas, stål og særlig beton var de fortrukne. 

Følg elevernes proces herunder:

Se de færdige skulpturer og mærk stemningen fra ferniseringen i filmen herunder:


TØJBYTTEBAR

Efter fernisering stod den på shopping og fyraftensøl. Tøjbyttebar blev holdt i samarbejde med GRO SELV. 

Arrangementet gav mulighed for miljøvenlig shopping, hvor man byttede sig til tøj, fremfor at  købe nyt.  Et koncept som prøver at gøre op med tekstilindustriens belastning af miljøet. For hvorfor bruge både penge og jordens ressourcer på nyt tøj, når man kan bytte sig til det?

Posted
AuthorBenedikte Skovbakke

NU HER DET HÖST

Oplev Venus - Let's talk about sex, Tomas Espedal (NO) og Marstrand-Jørgensen (DK) ved Frederiksholms Kanal!

Höst er Københavns og Nordens nye litteraturfestival. 

Kom til en weekend med morgensang, fællesspisning, forfattersamtaler, workshops, brandtaler, koncert og meget mere.. 

Mød også: Marie Silkeberg (SE), Andri Snær Magnason (IS), Vagant (NO/DK), Ingvild Lothe (NO), Bent Sørensen (DK), Aydin Soei (DK) og mange mange flere...

Se det fulde program og køb din billet (partout eller endagsbillet) HER

HÖST hjemmeside ny.jpg
Posted
AuthorSara Amrani

Den kendte tv-vært og historiker er netop udpeget som Danmarks første folkeprofessor.

Der er tale om et honorært professorat på linje med universiteternes adjungerede professorer.

Johan Borups Højskole ved Frederiksholms Kanal i København har med støtte fra Folkehøjskolernes Forening i Danmark, FFD, besluttet at oprette det nye, etårige professorat.

Professoratets formål er at bringe videnskabelig, kunstnerisk og politisk elitekultur i kontakt med den brede folkekultur og oplysning.

Adam Holm tiltrådte ved skolens generalforsamling, mandag, hvor han blev præsenteret af bestyrelsens formand, tidligere tv-direktør Bjørn Erichsen.

Til efteråret holder Adam Holm den første af tre folkelige forelæsninger.

Yderligere oplysninger
se pressemeddelelsen her:

PRESSEMEDDELELSE Adam Holm ny folkeprofessor

Posted
AuthorSara Amrani