Fredag d. 10 november havde Johan Borups Højskole et fuldt program. Der var både indbudt til fernisering hos Arkitektur og Moderne Kunst og Tøjbyttebar i samarbejde med GRO SELV.

Brutalis Brutalis fernisering

Arkitektur og Moderne Kunst viste hvordan man kan arbejde med beton som materiale. 

17 betonskulpturer dannede rammen for installationen Brutalis Brutalis. Eleverne hentede inspiration fra brutalismens udtryk og formsprog til deres skulpturer. Installationen var derudover iscenesat med et lydlandskab af Mathias Ulvestad.    

Brutalisme er en arkitektonisk stilart som særlig er kendt for dets rene og geometriske udtryk samt et materialevalg hvor glas, stål og særlig beton var de fortrukne. 

Følg elevernes proces herunder:

Se de færdige skulpturer og mærk stemningen fra ferniseringen i filmen herunder:


TØJBYTTEBAR

Efter fernisering stod den på shopping og fyraftensøl. Tøjbyttebar blev holdt i samarbejde med GRO SELV. 

Arrangementet gav mulighed for miljøvenlig shopping, hvor man byttede sig til tøj, fremfor at  købe nyt.  Et koncept som prøver at gøre op med tekstilindustriens belastning af miljøet. For hvorfor bruge både penge og jordens ressourcer på nyt tøj, når man kan bytte sig til det?

Posted
AuthorBenedikte Skovbakke

NU HER DET HÖST

Oplev Venus - Let's talk about sex, Tomas Espedal (NO) og Marstrand-Jørgensen (DK) ved Frederiksholms Kanal!

Höst er Københavns og Nordens nye litteraturfestival. 

Kom til en weekend med morgensang, fællesspisning, forfattersamtaler, workshops, brandtaler, koncert og meget mere.. 

Mød også: Marie Silkeberg (SE), Andri Snær Magnason (IS), Vagant (NO/DK), Ingvild Lothe (NO), Bent Sørensen (DK), Aydin Soei (DK) og mange mange flere...

Se det fulde program og køb din billet (partout eller endagsbillet) HER

HÖST hjemmeside ny.jpg
Posted
AuthorSara Amrani

Den kendte tv-vært og historiker er netop udpeget som Danmarks første folkeprofessor.

Der er tale om et honorært professorat på linje med universiteternes adjungerede professorer.

Johan Borups Højskole ved Frederiksholms Kanal i København har med støtte fra Folkehøjskolernes Forening i Danmark, FFD, besluttet at oprette det nye, etårige professorat.

Professoratets formål er at bringe videnskabelig, kunstnerisk og politisk elitekultur i kontakt med den brede folkekultur og oplysning.

Adam Holm tiltrådte ved skolens generalforsamling, mandag, hvor han blev præsenteret af bestyrelsens formand, tidligere tv-direktør Bjørn Erichsen.

Til efteråret holder Adam Holm den første af tre folkelige forelæsninger.

Yderligere oplysninger
se pressemeddelelsen her:

PRESSEMEDDELELSE Adam Holm ny folkeprofessor

Posted
AuthorSara Amrani

Hvem er du? Hvad former egentlig din identitet?

Det prøver vi sammen med Politiken Live at svare på gennem fire samtaler om identitet i november. Sæt kryds i kalenderen 7., 14., 21., 28., november fra 17-18. 

Temaerne er ’Jeg er dansk’, ’Jeg er mit køn’, ’Jeg er min sygdom’ og ’Jeg er fiktion’.

I første udgave af samtalerækken ’Hvem er du?’ sætter vi i kølvandet på danskhedsdebatten fokus på etnicitet. Er det at være dansk med til at forme din identitet, eller er det fuldstændig ligegyldigt? Det forsøger Politikens kronikredaktør Christoffer Emil Bruun at svare på sammen med blandt andet radiovært Ayşe Dudu Tepe og Jens Philip Yazdani, der selv er blevet genstand for den offentlige debat om danskhed, derudover kan du opleve satiregruppen MAGT der optræder med ’I Danmark er du født’.

 

Hold øje med vores facebook events via nedenstående links eller her på hjemmesiden - hvor vi løbende vil skrive om arrangementerne:

Hvem er du? Jeg er dansk 

Hvem er du? Jeg er mit køn

Posted
AuthorSara Amrani

Forårsholdet 2017 skal til Paris på studietur. 

Vores yderst Paris kyndige forstander Bjørn Bredal vil stå i spidsen for et spændende program hvor eleverne b.l.a. vil opleve og se kulturelle og samfundsmæssig sider af Paris og Frankrig som ikke alle er kendt med. 

Posted
AuthorJesper Sønderaas

Lørdag d. 1. oktober fyldte Johan Borups Højskole 125 år! Det blev fejret på højskolen sammen med elever, personale, familie og venner!

Festen foregik i vores smukke sal, og startede med elevers musikalske indslag, tale, højskolesang og skolens kor.

Vi spiste lækker arabisk mad tilberedt af vores elskede køkken, og derefter skete noget helt særligt – alle gæster var med til uropførelse af det værk, som komponisten Bent Sørensen har skrevet til skolen til digte af Søren Ulrik Thomsen – og som kulminerer i vores nye højskolesang, ”En gang om dagen”. Ved klaveret sad Katrine Gislinge, der efterfølgende spillede en smuk koncert på vores ny Fazioli-flygel, som Aage og Johanne Louis-Hansens fond har foræret os.

 

Vi fortsatte festen i gården med kædedans, der startede dansegulvet som var ledet af vores ’hus-DJ’ Kip.

Tak til alle gæster, personale og til eleverne, for at være med til at markere denne store dag, og gøre aftenen helt speciel.   

Posted
AuthorSara Amrani