Borups Højskole og CPH:DOX i partnerskab om ny dokumentarfilm linje

Efter mange år med film som fag, har Borups Højskole nu valgt at skærpe profilen og oprette en decideret dokumentarfilm linje. Det sker i samarbejde med CPH:DOX, den succesrige, internationale festival for dokumentarfilm.

CPH:DOXs nye initiativ Everyday bliver en central del af samarbejdet. Everyday er en brugergenereret medieplatform for dokumentariske fortællinger. Lederen af Everyday, dokumentarist Frank Piasecki Poulsen, bliver også leder af dokumentarfilmlinjen. På Everyday vil eleverne udkomme med deres produktioner.

Dansk dokumentarfilm befinder sig i sin guldalder, aldrig har danske dokumentarfilm vundet så megen international anerkendelse og priser. I de seneste 10 år har dansk dokumentarfilm været en meget markant stemme på den internationale scene, og i samme periode har CPH:DOX udviklet sig til at være en af verdens førende dokumentarfilm festivaller.

Johan Borups Højskole ligger i hjertet af København, hvilket giver unikke muligheder for at arbejde med alt det, som byen tilbyder. Under ledelse af Frank Piasecki Poulsen vil eleverne blive undervist af nogle af de dygtigste fra den danske dokumentarfilm branche.

Frank Piasecki Poulsen er uddannet dokumentarist fra Den Danske Filmskole og har blandt andet instrueret dokumentarfilmene Blod i Mobilen, Forførerens Fald og Guerilla Girl, samt DR2-serierne Frank ser rødt og Frank går efter magten. På Everyday skal Frank Pieasecki Poulsen lede den daglige redaktion, sikre nye og aktuelle temaer og fortællinger på platformen, samt udvikle og afholde workshops, så brugere fra hele Danmark kan få deres stemmer hørt og deres korte dokumentarfilm set på everydayproject.dk.

Direktør for CPH:DOX Tine Fischer udtaler:

»Det er klart, at skal man lave en dokumentarfilmlinje på en højskole, skal den ligge i en storby, hvor eleverne har mulighed for at gå ud og møde den bredeste vifte af forskellige virkeligheder. Dokumentarfilmgenren har en stærk tradition for at diskutere samfunds- politiske og sociale forhold, hvad enten det er i en personlig, poetisk eller agiterende form. I disse år er dokumentarfilmen som genrei en rivende udvikling. Vi ser hele tiden nye og overraskende bud på hvordan vi kan diskutere og forstå vores verden og samfund. CPH:DOX har været central i forhold til den udvikling, og med vores nyeste initiativ Everyday, som giver nye talenter en platform at udkomme på, er et samarbejde med højskolen helt oplagt. Jeg glæder mig meget til at kunne udvikle et stærkt og frugtbart partner- skab mellem højskolen og filmfestivalen«.

Forstander Bjørn Bredal udtaler:

»For en kreativ, nordisk byhøjskole som Borups er det en drøm at gå i partnerskab med CPH:DOX. Festivalens tårnhøje niveau, dens aktivisme og vilje til at påvirke samfundet flugter fuldstændig med højskolens idé om at gøre eleverne til kvalificerede aktører i det moderne samfund. Dokumentarfilm bliver et fag, hvor eleverne ligesom på alle skolens andre fag arbejder med at finde deres egen stemme, men samtidig vender sig ud mod fællesskabet og demokratiets store udfordringer. Linjen kommer til at leve i vores skønne palæ ved Frederiksholms Kanal, hvor vi har morgensamlinger, højskolesang, kvalitetskøkken og ikke mindst: vores egen lille biograf!«

Det første hold elever begynder den 14. august 2016. Linjen er åben for tilmelding nu på: http://www.borups.dk/dokumentarfilm/

Yderligere oplysninger:

Leder af dokumentarfilm linjen, Frank Piasecki Poulsen, tlf: 26 19 36 56, email: frank@cphdox.dk 

Forstander for Borups Højskole, Bjørn Bredal, tlf: 21 45 79 47, email: bb@borups.dk

Direktør for CPH:DOX, Tine Fischer, tlf: 31 31 10 37, email: tine@cphdox.dk

Posted
AuthorSara Amrani