Debatten om brugen af ’N-ordet’ er igen blevet aktuel, efter Dansk Folkepartis Søren Espersen tog ordet i sin mund i forbindelse med kritik af partiets nyeste billedekampagne.

På fredagens morgensamling satte Mary Consolata Namagambe - som er stifter af kampagnen »N-ordet, der gør ondt« - perspektiv på debatten. 

Mary er en del af Humanity in Actions sommerakademi, som vi i disse uger har fornøjelsen af at have i huset. 


Berlingske bragte i mandags interviewet ’ Hell no, NEJ, og en hel masse !!!: »Vi vil ikke kaldes negre«, med Mary, som har startet hendes kampagne efter en undersøgelse Metroxpress lavede blandt danskerne, hvor 25% svarer de bruger ordet ’neger’ når de omtaler en person af afrikansk afstamning. 

Som oftest debatteres ordet af folk som det ikke rammer, i stedet for folk der rent faktisk mærker ordet på egen hud. Problematikken i dette er at brugen af ordet fortsættes idet at ingen forstår hvor megen skade ordet forårsager.

"N-ordet der gør ondt" er en kampagne der har til formål at bringe og dele de uhørte stemmer i vores samfund frem der beretter den nøgne og ægte sandhed om hvordan ordet har påvirket deres liv. Formålet er at bringe denne oversete gruppe af mennesker frem således at vores samfund kan forstå yderligt at dette ord ikke hører hjemme nogen steder.

Siden for kampagnen er politisk neutral og fungerer som et åbent forum hvor man kan udtrykke sig, se 'N-ordet der gør ondt's FACEBOOK side HER

 

Posted
AuthorSara Amrani