Magasin FERDIIIGg.jpg

 

Det Levende Bord er et valgfag på Johan Borups Højskole der handler om mad, bæredygtighed og værtskab. Eleverne fra valgfaget inviterede onsdag aften 100 af højskolens venner, samarbejdspartnere, skolekreds, personale og elevforening til kulminationen af 2 måneders 'kulinarisk dannelse' på valgfaget.

 

En FANTASTISK veltilrettelagt AFTEN MED økologisk, vegetarisk 5-retters (gourmet!) menu, som sad lige i skabet ((se menuen nedenfor), på smukt anrettede tallerkener, serveret med smil og overskud, nøje udvalgte biodynamiske vine fra L'Esprit du Vin og øl fra TO ØL, Al SAMMEN eksekveret og præsenteret af eleverne, SAMT INDSLAG OG TALER.

Magasin FERDIIIGg-10.jpg
Magasin FERDIIIGg-9.jpg

Mellem retterne kunne gæsterne læne sig tilbage til Luciakor, oplæsning, og musik. På talerstolen var Coops CSR-chef Thomas Roland, som bl.a. talte om mad som identitet og kultur, og afsluttede med en udgangs (bord)bøn med disse fire små madråd, som han selv følger i sin hverdag, og som han håber, alle gæsterne også vil gå ud i verden og kæmpe for:

- Bliv ved med at kæmpe for en bedre madkultur, men døm ikke andre folk for, hvad de spiser! Husk, at maden forener os – som dette måltid i dag – mere end den adskiller os!

-Vær ikke bange for at smage på alt, hvad mennesker har lavet til jer! Selvom vi i dag frygter industrien og kemien mere, end vi frygter naturen, så skal I vide, at der faktisk står gode mennesker bag alle varer.

- Bliv ved med at være nysgerrige – på smagen, på oprindelsen, og på processen – så vil I også være i stand til at skelne de halve fra de hele sandheder!

- Og husk, at selvom I hver især ikke flytter meget, så virker symbolpolitik faktisk – kultur er noget vi skaber, også en klimarigtig madkultur. Så gå ud i verden med samme gejst, som her på højskolen, som de madforbilleder, I er!

Magasin FERDIIIGg-17.jpg
Magasin FERDIIIGg-13.jpg

På scenen var også Jakob Molsen, som har været gæsteunderviser på valgfaget og bl.a. har lært eleverne at lave deres egen surdej. Som eleverne havde bagt brød på til aftenen. 

Økologi har altid været centralt i Jakobs madlavning, og baserer hele hans køkken på økologiske grønsager, bær, krydderurter og spiselige blomster fra hans egen økologiske køkkenhave efter sæsonen.

TAK TIL ELEVERNE FRA DET LEVENDE BORD for en dejlig aften! 

I magasinet her kan du læse om 'vores bord', biodynamik, økologisk vin, sankning, surdejsbrød, elevernes besøg hos Coops CSR-chef og TO ØL, samt opskrifter på nogle af de retter der blev serveret. God fornøjelse

Posted
AuthorSara Amrani