Forfatter Kristina Stoltz bliver den nye leder af Johan Borups Forfatterlinje. Hun debuterede i 2000 med digtsamlingen ’Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse’ og har siden udgivet digte, romaner, fortællinger og børnebøger.

Kristina Stoltz.jpg

Hun har studeret litteraturvidenskab og teologi på Københavns Universitet, og er moderne danser fra Skolen for Moderne Dans i København og Danshögskolan i Stockholm.

Kristina trækker i høj grad på sin fortid som danser, når hun skriver. Hun mener, at rytme, timing og rum-forståelse er lige så vigtige elementer for den gode tekst, som det er for koreografen og danseren. Men hun bruger også den visuelle kunst (maleri, fotografi, installationskunst, arkitektur etc.), musikken, film og teater som inspiration.

Og så mener Kristina, at noget af det mest afgørende for at blive en god forfatter, er at blive en god læser. Hun er selv en flittig læser, og synes selv, at hun har en bred litterær smag. Hun elsker forfattere som Virginia Woolf, Djuna Barnes, D.H. Lawrence, Henrik Pontoppidan, Kirsten Thorup, Inger Christensen, Ernest Hemingway, William Faulkner, Agota Kristof, Sylvia Plath, Ursula Andkjær Olsen, Joseph Conrad, og hun kunne blive ved og ved. Hun mener også, at man må interessere sig for verden – det skader for eksempel ikke at læse avisen. Kristina skriver selv til Politiken og til Klassekampen i Norge.   

Du kan læse mere om forfatterlinjen her

Nye hold starter 2. august 2018, og der er stadig plads!

Posted
AuthorSara Amrani