Johan Borups Højskole

Urban Movement

SPORT - AKTIVISME - LEDERSKAB
 

Du har netop fundet vej til en helt ny måde at gå på højskole på. På linjen kombinerer vi den nysgerrighed vi har for aktuelle samfundsemner med urban sport, vi kalder det for ”sportivisme”. Vi bruger kroppen og sporten til at manifestere os og til at blande os i samfundsdebatten.

Du får undervisning i mange forskellige urbane træningsmetoder og du skal være med til at opbygge og afvikle forskellige aktuelle happenings i byen. Du skal absolut ikke være i topform for at deltage på linjen, men du skal være villig til at blive meget klogere på samfundet, på København, på dig selv og på din krop. Til at blive klogere på dig selv, har vi allieret os med kunstneren Anika Lori, som løbende vil undervise dig i faget My own boss – et kend-dig-selv-fag hvor du møder en masse interessante personligheder med unikke karrierehistorier.


UNDERVISNINGEN

URBAN SPORT

For at kunne skabe cool aktivistiske events, skal du kende København og vide hvad der rør sig. Måden du lærer byen at kende på, er blandt andet ved kropsligt at gå på opdagelse. Derfor undervises du i urban træning, hvor vi undersøger forskellige steder i byens rum og bruger dem til træning. I dette fag vil der være fokus på kreativitet, horisontudvidelse og selvfølgelig på din krop. København råder over de smukkeste kanaler, dem skal vi også undersøge! Du får EPP2 begynder-uddannelse i havkajak. Denne del af undervisningen varetages af Kayak Republic og undervisningen består i forskellige ro- og redningsteknikker, men i særdeleshed også i samarbejdsøvelser og socialt samvær. Desuden undersøges byen gennem et parkour-forløb. StreetMovements dygtige instruktører har sammensat et program, hvor du lærer at stole på dine egne evner og får muligheden for at fordybe dig teknisk i sporten.
 

AKTIVISME – SPORT MED HOLDNING

Right To MovementPlay31Eir SoccerGame… Er blot et udpluk af de institutioner som gør det, vi vil med linjen. De bruger sport til at fortælle en særlig historie. Undervisningen er debatorienteret og består i besøg med nogle af personerne bag organisationer som disse, samt undervisning i konkrete afviklingsredskaber, som I fælles på linjen bruger til at skabe, udvikle og afvikle mini-events i byen. De begivenheder vi planlægger skal rykke noget for nogen, vedrøre et politisk emne eller på anden måde spille ind i samfundet. Vi har tidligere planlagt MargueritLøbet for Politiken, et løb med fokus på udkants Danmark, lavet støttearrangementer for asylansøgere fra Trampolinhuset og arrangeret løb med fokus på ”retten til fri bevægelse” for Right To Movement.
 

MY OWN BOSS

My Own Boss (MOB) er et fag hvor billedkunstneren Anika Lori er guide i en rundtur i det kreative vækstlag i København, hvor vi besøger og taler med spændende personligheder der har fundet deres egen karrierevej som deres egen boss. Faget giver dig således en unik mulighed for at blive klogere på dig selv og kan hjælpe dig med at blive inspireret til at finde din vej videre i samfundet.

Se flere videoer HER og se MOB hjemmesiden HER

UNDERVISERNE

Du kommer til at møde en række spændende gæsteundervisere og foredragsholdere. Den daglige undervisning står Julie Hein Sass, Anika Lori, Rasmus Fabricius og Martin Kallesøe for.

  Julie Hein Sass

Julie Hein Sass

Julie er leder og underviser på Urban Movement. Hun tænder på god energi, glimt i øjnene og vilje! Julie er uddannet cand. scient i humanistisk samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab fra Københavns Universitet og har speciale i brugen af byens rum til sport. Julie er også en aktiv del af løbefællesskabet Right To Movement, hvor hun underviser som løbetræner og løbsafvikler. Right To Movement er et globalt løbefællesskab, som blandt andet står for Palæstina Maraton, som Julie for øvrigt har løbet to gange. Læs mere om Julie HER

  Anika Lori

Anika Lori

Anika underviser i My Own Boss. Dansk/italiensk billedkunstner repræsenteret af V1-Gallery i København. Har arbejdet som assistent for John Kørner og Tal R. 2000-2005 og siden udstillet i både ind- og udland. Sideløbende med kunsten og undervisning på skolen, spiller hun som DJ og er skribent og medstifter af SEMI FEMI bloggen. Læs mere om Anika HER

  Rasmus Fabricius

Rasmus Fabricius

Rasmus er uddannet kajakinstruktør. Han finder en stor glæde i havkajakkens muligheder og nyder at være på vandet omend det er i adventure race, solopgangs morgenture eller rundt i Københavns kanaler. Rasmus har roet fosskajak i Norge og Frankrig, spillet kajakpolo da han læste Idræt og Sundhed i Odense og har været på en række længere havkajakture over flere dage bl.a. i Sydfyn og i New Zealand.

  Martin Kallesøe

Martin Kallesøe

Martin Kallesøe er en af pionererne af disciplinen parkour. Med grundlæggernes respekt og accept lægger Martin vægt på at formidle disciplinen autentisk, og samtidig udvikle nye ideer og tiltag. I miljøet bliver der ofte talt om at have et særligt “parkour-syn” på byens muligheder, det har Martin i den grad og han må siges at være en af de mest kreative undervisere vi har herhjemme. Ved siden af undervisningen på Johan Borups Højskole driver Martin firmaet Street Movement.